Διευκρινίσεις Λιβανού για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης

Διευκρινίσεις Λιβανού για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης

«Η πολιτική μας στηρίζεται στην αλήθεια και στα έργα» είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποίησε για τις προοπτικές του πρωτογενούς τομέα μέσω εφαρμογής του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, η Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ, στο Αγρίνιο.

Αναφερόμενους στους ελέγχους για την πάταξη των «ελληνοποίησεων» ο αρμόδιος υπουργός σημείωσε «Προστατεύουμε τους παραγωγούς μας και ενισχύουμε το εισόδημά τους» προσθέτοντας ότι «ο ΕΛΓΟ πλέον αυξάνει σημαντικά τους ελέγχους στα σημεία πώλησης».

«Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο, για να θωρακίσουμε τα ελληνικά προϊόντα», είπε.

Μιλώντας για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, ο κ. Λιβανός ανέπτυξε τις προοπτικές που δίνει στους Έλληνες παραγωγούς καθώς έχουν στη διάθεσή τους να αξιοποιήσουν 22 δισ. ευρώ (ΚΑΠ, ΕΠΑλΘ και Ταμείο Ανάκαμψης).

«Δίνουμε 80 εκατ. ευρώ για τους Γεωργικούς Συμβούλους. Υπηρεσίες που θα χρησιμοποιηθούν από τουλάχιστον 35.000 αγρότες και νέους αγρότες, ώστε να υποστηριχθούν στην τεχνική- οικονομική και περιβαλλοντική διαχείριση της εκμετάλλευσής τους χωρίς να επιβαρύνονται με το κόστος της συμβουλής. Μέσα στον επόμενο μήνα θα δημοσιεύσουμε την πρόσκληση για τους γεωργικούς συμβούλους» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Λιβανός.

Πρόσθεσε ότι «επιταχύνουμε το μέτρο για τα σχέδια βελτίωσης και δίνουμε 180 εκατ. ευρώ στους κατ΄ επάγγελμα γεωργούς για την απόκτηση νέων σύγχρονων μονάδων, και τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων» και συμπλήρωσε: «Δίνουμε 490 εκατ. ευρώ στη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία. Στηρίζουμε στην πράξη τους αγρότες που επιλέγουν τη βιολογική παραγωγή, ώστε τα βιολογικά προϊόντα να μπουν σε κάθε σπίτι και ο πρωτογενής τομέας μας να γίνει πιο ανταγωνιστικός, εξωστρεφής, βιώσιμος. Τη σχετική πρόσκληση θα δημοσιεύσουμε μέχρι το τέλος του έτους (Νοέμβριο με Δεκέμβριο). Δίνουμε συνολικά 420 εκατ. ευρώ για τους νέους αγρότες μας, διπλασιάζοντας το ποσό της δημόσιας δαπάνης σε σχέση με την προηγούμενη πρόσκληση. Εντός Νοεμβρίου θα δημοσιεύσουμε την πρόσκληση για τους νέους αγρότες. Κάθε δικαιούχος θα μπορέσει να εισπράξει μέχρι 40.000 ευρώ».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΑΑΤ, ο κ. Λιβανός μιλώντας για έργα που βρισκονται σε εξέλιξη στην Αιτωλοακαρνανία, είπε:

– Υλοποιούμε ένα σημαντικό έργο προϋπολογισμού άνω των 100 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των υποδομών άρδευσης των ΤΟΕΒ του νομού….

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: