Δικαστικά κατά «Νέων» στρέφεται ο Ν. Παππάς

Δικαστικά κατά «Νέων» στρέφεται ο Ν. Παππάς

Από την έντυπη έκδοση

Στη Δικαιοσύνη για χθεσινό δημοσίευμα, που τον εμφανίζει να συνδέεται με τη ροή χρηματικού ποσού 3 εκατ. ευρώ από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην εταιρεία «Τοξότης» του ομίλου Καλογρίτσα, ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς.

Την επαύριον της ολοκλήρωσης των μαρτυρικών καταθέσεων στην προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών ο κ. Παππάς προανήγγειλε ότι θα προσφύγει κατά της εφημερίδας «Τα Νέα», η οποία, όπως καταγγέλλει, τον παρουσίασε ως εμπλεκόμενο στη διαδρομή των 3 εκατ. ευρώ. Ο κ. Παππάς έκανε λόγο για «αθλιότητα» της εφημερίδας και παρέπεμψε σε έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος που κατατέθηκε στην προανακριτική επιτροπή (συνοδευόμενη από σχετικό σχεδιάγραμμα) και αναφέρει ότι μετά τους προβλεπόμενους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι η ροή των χρημάτων ήταν η εξής: Από την εταιρεία Consolidated Contracting Engineering and Procurement στην «Τοξότης» ΑΕ, από εκεί στην εταιρεία του Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα που διεκδίκησε τις τηλεοπτικές άδειες και από εκεί πίσω στην Τοξότης του ομίλου Καλογρίτσα. Παράλληλα, ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι και ο ίδιος ο Χρήστος Καλογρίτσας δήλωσε στην προανακριτική επιτροπή ότι τα 3 εκατ. ευρώ επέστρεψαν στις εταιρείες του μετά την επιστροφή των εγγυητικών επιστολών.

Υπόθεση Novartis

Εν τω μεταξύ χθες ο Σταύρος Παπασταύρου, δικηγόρος και παλαιό στέλεχος της κυβέρνησης Σαμαρά, κατέθεσε στην ανακρίτρια του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου για την υπόθεση Novartis με κατηγορούμενο τον πρώην υφυπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. «Πριν έξι χρόνια επιχειρήθηκε λυσσαλέα η ποινική μου καταδίκη με πολιτικές σκοπιμότητες. Χρειάστηκε να περάσουν έξι ολόκληρα χρόνια ώστε η σκευωρία να καταπέσει. Κατέπεσε με σειρά δικαστικών αποφάσεων όπου με δικαίωσαν πλήρως» δήλωσε ο κ. Παπασταύρου αναφερόμενος στις τότε καταγγελίες περί εμπλοκής του ονόματός του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Προτεινόμενα για εσάς

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: