Διμέτωπος της κυβέρνησης για πανδημία και ακρίβεια

Διμέτωπος της κυβέρνησης για πανδημία και ακρίβεια

Καμπανάκι έχει χτυπήσει στην κυβέρνηση για την πορεία της πανδημίας στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και το εισαγόμενο κύμα ακρίβειας, που απειλεί το καλάθι της νοικοκυράς. Το επόμενο διάστημα θα γίνουν εστιασμένες κινήσεις και στα δύο αυτά μέτωπα, καθώς το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τα Χριστούγεννα θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο. 

Στο «μέτωπο» της πανδημίας οι επιδημιολογικοί δείκτες παραμένουν σταθεροί, ωστόσο προβληματισμό προκαλεί η πίεση  που σταδιακά εκδηλώνεται στο σύστημα υγείας σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. Μάλιστα σύμφωνα με τα στοιχεία σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας οι εισαγωγές στα νοσοκομεία ξεπερνούν τις εξαγωγές. Σε  αυτή τη φάση το  ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων παραμένει εκτός συζήτησης,  ωστόσο πολλά θα κριθούν από την πορεία της πανδημίας τον Οκτώβριο.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο δεν ανησυχούν μόνο για το κλίμα χαλαρότητας που επικρατεί σε ένα κομμάτι των πολιτών αλλά και για τις έντονες αντιδράσεις που υπάρχουν από αρνητές. Το τελευταίο διάστημα καταγράφονται  περιστατικά με αρνητές της πανδημίας, που βάζουν  στο στόχαστρο εκπαιδευτικούς και γιατρούς που τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. 

Επομένως κρίθηκε πως πρέπει να μπουν ασφαλιστικές δικλείδες, ώστε να μην βρίσκονται αντιμέτωποι με το αυτόφωρο εκπαιδευτικοί  και υγειονομικοί που εφαρμόζουν τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό. Στόχος είναι για  μηνυτήριες αναφορές με περιεχόμενο την εφαρμογή των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον COVID οι δημόσιοι λειτουργοί να μην οδηγούνται στο αυτόφωρο. 

Προβληματισμό προκαλεί και το ότι ο εμβολιαστικός ρυθμός παραμένει στάσιμος και υπολογίζεται πως κάθε εβδομάδα είναι περίπου 50.000 οι νέοι εμβολιασμοί. Συνολικά 6,4 εκατομμύρια πολίτες έχουν κάνει την πρώτη δόση και από αυτούς τα 6 εκατομμύρια έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Το μεγάλο ζητούμενο σε αυτή τη συγκυρία είναι να μην υπάρξει επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων τους επόμενους μήνες, οπότε και σταδιακά θα «μεταφέρονται» οι δραστηριότητες σε κλειστούς χώρους. Παράλληλα με προσοχή αναλύονται τα επιδημιολογικά δεδομένα από την επιστροφή των μαθητών στα θρανία και σε αυτή τη φάση τρία τμήματα έχουν κλείσει λόγω της πανδημίας (καθώς νόσησαν οι μισοί μαθητές). Τα ..  φώτα πλέον στρέφονται στα πανεπιστήμια, με τους φοιτητές να επιστρέφουν στα αμφιθέατρα  τον Οκτώβριο.

Το δεύτερο μεγάλο «μέτωπο» που κοιτά με προσοχή η κυβέρνηση, σχετίζεται με το εισαγόμενο κύμα ακρίβειας και στόχος είναι να ληφθούν μέτρα…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: