Δήμος Αθηναίων: Μάρτιος στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου με δράσεις για όλη την οικογένεια

Δήμος Αθηναίων: Μάρτιος στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου με δράσεις για όλη την οικογένεια

Η άνοιξη μπαίνει στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου με ένα συναρπαστικό πρόγραμμα δράσεων για παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Νέες αλλά και αγαπημένες δράσεις προσκαλούν τους επισκέπτες να ανακαλύψουν το παλιό εργοστάσιο φωταερίου, μέσα από μια θεματική ξενάγηση στους μουσειακούς χώρους, μια νέα σειρά εργαστηρίων που συνδυάζουν τα εικαστικά με τον χορό αλλά και ένα ανοιξιάτικο εικαστικό με θέα… 360° στην Αθήνα!

«Φως… στις βιομηχανίες και τις βιομηχανικές συνοικίες»
Ξενάγηση ενηλίκων με θέμα τη βιομηχανική κληρονομιά και την κοινωνική ιστορία
Το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022, ο Γιάννης Στογιαννίδης, επίκουρος καθηγητής ιστορίας του Παν/μίου Δυτικής Αττικής, θα ρίξει γι’ ακόμη μια φορά «Φως… στις βιομηχανίες και τις βιομηχανικές συνοικίες» μέσα από μια ξενάγηση με θέμα τη βιομηχανική κληρονομιά και την κοινωνική ιστορία. Με αφορμή το εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας και την ιστορία της γειτονιάς του Γκαζοχωρίου, οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν πώς επηρεάστηκαν οι γειτονιές από τη λειτουργία του εργοστασίου και ποιες ήταν οι συνθήκες διαβίωσης σε αυτές τις περιοχές. Παράλληλα, θα ακούσουν ιστορίες σχετικές με τη δημόσια υγεία, τις συνθήκες κατοίκησης και τον τρόπο που αντιδρούσε η κοινωνία της εποχής σε αυτά τα προβλήματα.

«Κυματιστές τροχιές με χρωματιστά παστέλ»
Εικαστικό εργαστήρι δύο συναντήσεων για παιδιά 11-13 ετών
Το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί το νέο εικαστικό εργαστήριο «Κυματιστές τροχιές με χρωματιστά παστέλ» για παιδιά 11-13 ετών από την ομάδα «100 Περιστροφές». Το εργαστήριο αυτό, που θα ολοκληρωθεί σε δύο συναντήσεις, έρχεται για πρώτη φορά στο μουσείο, συνδυάζοντας τη ζωγραφική με τον χορό, δύο κόσμους που συνομιλούν και έχουν να μάθουν πολλά ο ένας από τον άλλο! Μέσα από παραδοσιακά παιχνίδια, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να ζωγραφίσουν χρησιμοποιώντας τις κινητικές τους ικανότητες και θα κινηθούν χρησιμοποιώντας τις ζωγραφικές τους δεξιότητες.
Μπορείς να αποτυπώσεις στο χαρτί τον ήχο μιας ατμομηχανής; Πώς εκφράζεται με το σώμα μια έντονη γραμμή στο χαρτί; Τα παιδιά θα παρατηρήσουν τις διαφορετικές ποιότητες της κίνησης μέσα από τα ίχνη που αυτή αφήνει και θα εξερευνήσουν τις εκφραστικές της δυνατότητες. Μέσα από αυτή τη διαδικασία και αφήνοντας ελεύθερη τη φαντασία τους, θα αντιληφθούν καλύτερα τον χώρο, τον χρόνο και την αίσθηση του σώματός τους σε σχέση με το περιβάλλον. Ήχοι, ιστορίες και εικόνες από το παλιό εργοστάσιο φωταερίου θα εξάψουν την φαντασία τους και θα τους…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: mothersblog.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: