Δημοσκόπηση Marc: «Καίνε» οι αυξήσεις σε τρόφιμα, ρεύμα και καύσιμα

Δημοσκόπηση Marc: «Καίνε» οι αυξήσεις σε τρόφιμα, ρεύμα και καύσιμα

Στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Marc για τον ΑΝΤ1, στην οποία η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 10,5 μονάδες, οι πολίτες απάντησαν σε μία σειρά ερωτημάτων για τον κορονοϊό, την οικονομία, αλλά και την ακρίβεια.

Όσον αφορά τη νέα χρονιά, οι πολίτες φαίνεται πως δεν βλέπουν θετικές εξελίξεις τόσο στα οικονομικά του νοικοκυριού τους, όσο και στην οικονομία της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα το 48,3% πιστεύει πως τα οικονομικά τους θα χειρότερα και το 51,3% πιστεύει πως το ίδιο, θα ισχύσει και για την οικονομία της χώρας. Θετική εξέλιξη μέσα στο 2022, βλέπει το 58% των πολιτών όσον αφορά την πορεία της πανδημίας.

Σχετικά με την ενεργειακή κρίση, το 75,2% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση εκφράζει την εκτίμηση ότι θα διαρκέσει περισσότερο, ενώ μόλις το 18,7% θεωρεί ότι είναι περιστασιακή.

Όσο για την ακρίβεια το 55% των ερωτηθέντων απάντησε ότι οι αυξήσεις στο ρεύμα είναι εκείνες που «καίνε» περισσότερο, ενώ ακολουθούν οι αυξήσεις στα τρόφιμα/είδη σούπερ μάρκετ με 52,2%, στη βενζίνη και τις μετακινήσεις 40,8%, στο πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο 37,4%. Το 4% απαντά ότι “καίνε” οι αυξήσεις στα ενοίκια και το 2,5% αυτές στην ένδυση και υπόδηση.

Ως προς το αν τα μέτρα για την ακρίβεια κινούνται σε σωστή ή λάθος κατεύθυνση, το 49% των ερωτηθέντων απαντά στη «σωστή» και το 47,5% στη «λάθος».

Το 82,5% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση χαρακτηρίζει ως «ανεπαρκή» τα μέτρα για την ακρίβεια και το 14,4% «επαρκή».

Τέλος το 58% των πολιτών πιστεύει πως θα μπορούσαν να δοθούν περισσότερα, ενώ το 31,9% πως έχουν δοθεί τόσα όσα αντέχει ο προϋπολογισμός.

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: