Δημοσκόπηση : Μέρος αναποφάσιστων πιθανά να ψηφίζει Μπάιντεν – Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Δημοσκόπηση : Μέρος αναποφάσιστων πιθανά να ψηφίζει Μπάιντεν

Πριν από τέσσερα χρόνια, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξασφάλισε τη στήριξη ψηφοφόρων της τελευταίας στιγμής καταφέρνοντας μια σοκαριστική εκλογική νίκη. Αλλά αυτοί οι ψηφοφόροι είναι απίθανο να τον σώσουν και πάλι, σύμφωνα με τη νεότερη δημοσκόπηση της Reuters/Ipsos.

Ενώ απομένουν λιγότερες από τρεις εβδομάδες έως τις κάλπες της 3ης Νοεμβρίου και ο Ρεπουμπλικάνος Τραμπ υπολείπεται του Δημοκρατικού αντιπάλου του, του Τζο Μπάιντεν, πανεθνικά και στις κρίσιμες πολιτείες, η ομάδα της προεκλογικής του εκστρατείας βασίζεται σε αύξηση των ψήφων της τελευταίας στιγμής προκειμένου να αντιστραφεί η τάση και ο νυν πρόεδρος να εξασφαλίσει μια δεύτερη θητεία.

Τουρκία : Το «φυσάει και δεν κρυώνει» για τα «αόρατα» ελληνικά υποβρύχια – Οργιάζει η προπαγάνδα

Ωστόσο η δημοσκόπηση Reuters/Ipsos που διενεργήθηκε στις 9-13 Οκτωβρίου έδειξε ότι φέτος υπάρχουν πολλοί λιγότεροι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι και είναι εξίσου πιθανόν να επιλέξουν τον Μπάιντεν όσο και τον Τραμπ.

Η δημοσκόπηση έδειξε επίσης ότι ο Μπάιντεν διατηρεί προβάδισμα 10 ποσοστιαίων μονάδων πανεθνικά, με πιο οριακό περιθώριο στις κρίσιμες πολιτείες που θα βοηθήσουν να κριθούν και οι εκλογές.

«Ο υποψήφιος που είναι δεύτερος – ο Τραμπ – χρειάζεται να κερδίσει αναποφάσιστους με δυσανάλογο ρυθμό για να καλύψει τη διαφορά. Άρα, εάν δεν συμβεί αυτό, δεν μειώνει πραγματικά το προβάδισμα του Μπάιντεν», δήλωσε ο Κάιλ Κόντικ, στο Center for Politics στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια.

Μια εξέλιξη που επιτείνει την πρόκληση που αντιμετωπίζει ο Τραμπ είναι η συμμετοχή ρεκόρ των εκλογέων στη διαδικασία πρόωρης ψηφοφορίας: οι πολίτες στη Τζόρτζια και το Τέξας σχηματίζουν ουρές για να ψηφίσουν με ρυθμό που ξεπερνά κατά πολύ τα ποσοστά του 2016 –όλο και περισσότεροι θέλουν να αποφύγουν τον συνωστισμό κατά την ημέρα των εκλογών λόγω της πανδημίας του κοροναϊού. Σχεδόν 15 εκατ. Αμερικανοί έχουν ήδη ψηφίσει, σύμφωνα με το U.S. Elections Project στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα. Ο αντίστοιχος αριθμός όσων είχαν ψηφίσει έως τις 16 Οκτωβρίου στις εκλογές του 2016 ήταν περίπου 1,4 εκατ.

Ωστόσο, οι δημοσκοπήσεις υποδηλώνουν ότι περισσότεροι ψηφοφόροι έχουν καταλήξει στην επιλογή τους, γεγονός που μειώνει τις πιθανότητες για μεγάλη μετατόπιση ψηφοφόρων την τελευταία στιγμή.

Η πανεθνική δημοσκόπηση Reuters/Ipsos έδειξε ότι μόνο το 8% των πιθανών ψηφοφόρων φαίνεται να είναι αναποφάσιστοι, δηλώνοντας είτε ότι δεν γνωρίζουν ποιον να υποστηρίξουν είτε ότι σκέπτονται να ψηφίσουν τον υποψήφιο τρίτου κόμματος.

Πριν από τέσσερα χρόνια σε αυτή τη…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: