Δημοσκόπηση Opinion Poll: Σταθερά υψηλή η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες για το εμβόλιο

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Σταθερά υψηλή η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ - Τι λένε οι πολίτες για το εμβόλιο

Σταθερά υψηλό παραμένει το προβάδισμα που έχει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ όπως δείχνει η πρώτη δημοσκόπηση για το 2021 από την εταιρεία Opinion Poll για την εφημερίδα «Political»
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 4/1-8/1 σε δείγμα 1.004 νοικοκυριών και σε άτομα από 17 ετών και πάνω με δικαίωμα ψήφου.
Η διαφορά, όπως δείχνουν τα στοιχεία της έρευνας, στην πρόθεση ψήφου βρίσκεται στο 17,4%, ενώ μοιρασμένες είναι οι απόψεις για το πώς διαχειρίζεται η κυβέρνηση την πανδημία.
Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζουν οι απαντήσεις των πολιτών όσον αφορά το πώς νιώθουν εν μέσω των συνθηκών που επιβάλει η καραντίνα και ο κορονοϊός. Το 51.1% των ερωτώμενων δηλώνει ότι αισθάνεται ανησυχία και άγχος, το 27.8% απογοήτευση, το 22.4% ελπίδα και αισιοδοξία, ενώ σιγουριά και ανακούφιση αισθάνεται μόλις το 2.9% και 2.1% αντίστοιχα.
Αυτό επηρεάζει προφανώς το αποτέλεσμα στην ερώτηση αν θεωρούν ότι η χώρα οδεύει σε σωστή ή λάθος κατεύθυνση. Το 45% δηλώνει ότι η χώρα οδεύει σε σωστή κατεύθυνση – ποσοστό καθόλου ευκαταφρόνητο – με το 44% να δηλώνει το αντίθετο.Την άποψη αυτή υιοθετεί το 74.3% των ψηφοφόρων της Ν.Δ και το 720.3% του ΚΙΝΑΛ, ο ένας περίπου στους πέντε ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ , του Κ.Κ.Ε και της ΜΕΡΑ 25 και ο ένας στους τέσσερις της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ .
Όσον αφορά τον εμβολιασμό η συντριπτική πλειοψηφία (ποσοστό 74%) δηλώνει ότι «σίγουρα ναι» και «μάλλον ναι» στο ερώτημα αν θα εμβολιαστούν. Ενώ σε μια δύσκολη, κομβική στιγμή αντιμετώπισης της πανδημίας εμφανίζεται πάντως μία τόνωση της αισιοδοξίας λόγω της ύπαρξης πια εμβολίου, αφού το 56% δηλώνει αισιόδοξο για την οριστική αντιμετώπιση του κορονοιού. Αυτό δηλώνει το 74.3% της Ν.Δ και το 71.9% του ΚΙΝΑΛ που είναι τα πιο αισιόδοξα κομματικά ακροατήρια, το 47.6% του ΣΥΡΙΖΑ, το 51.3% του Κ.Κ.Ε, το 44.4% του ΜΕΡΑ 25 και το 28.5% της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ στην οποία εμφανίζεται το χαμηλότερο ποσοστό αισιοδοξίας.
Η πρόθεση ψήφου δείχνει μια μικρή μείωση της διαφοράς ανάμεσα στην Ν.Δ και τον ΣΥΡΙΖΑ από τις 18.7 εκατοστιαίες μονάδες στις 17.2, με την Ν.Δ στο 38.6% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 21.4%. Και τα δύο κόμματα εμφανίζουν αύξηση κατά 0.9% και 2.6% σε σχέση με την μέτρηση του Νοεμβρίου.
Τα υπόλοιπα κόμματα βρίσκονται στα ίδια επίπεδα, με το ΚΙΝΑΛ στο 6.5%, το Κ.Κ.Ε στο 5.1%, την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ στο 3.2% και το ΜΕΡΑ 25 στο 2.7%.
Τέλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πολύ ισχυρός τόσο στην δημοφιλία, όσο και στην αποδοχή ως Πρωθυπουργός, σε όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και την καταλληλότητα για Πρωθυπουργός.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται μακράν των υπολοίπων ο…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: newsbeast.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: