Δημοσκόπηση: Σε δύσκολη θέση ο Ερντογάν ενόψει των εκλογών | Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Δημοσκόπηση: Σε δύσκολη θέση ο Ερντογάν ενόψει των εκλογών | Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Απανωτά «χαστούκια» δέχεται τις τελευταίες ημέρες ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθώς αφενός τα δημοσκοπικά ευρήματα χτυπούν καμπανάκι για το κόμμα του ενόψει των εκλογών που θα διεξαχθούν το 2023 ενώ την ίδια στιγμή, οι ΗΠΑ βάζουν στη… θέση της την Άγκυρα στη σκιά των πολεμικών ιαχών κατά της Ελλάδας.

Χουριέτ: Το μέλημα του Μητσοτάκη είναι οι εκλογές στην Τουρκία

Ο Ερντογάν το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει να ρίχνει το βάρος του στην προετοιμασία ενόψει των εκλογών οι οποίες θα διεξαχθούν το αργότερο έως τον Ιούνιο του 2023 αν και φαίνεται ότι θα τις επισπεύσει.

O τούρκος πρόεδρος έχει ξεκινήσει μία άνευ προηγουμένου παροχολογία για να μπορέσει να αντιστρέψει το κλίμα στις δημοσκοπήσεις ενώ την ίδια στιγμή συνεχίζει την εμπρηστική ρητορική κατά της Ελλάδας, πιστεύοντας ότι έτσι θα μπορέσει να φέρει στην κομματική του βάση δυσαρεστημένους ψηφοφόρους.

Τα «αγκάθια» για τον Ερντογάν

Αν και ακόμη είναι εξαιρετικά πρόωρο να προδικάσει κανείς την έκβαση στις τουρκικές εκλογές που θα γίνουν τους επόμενους μήνες, τα στοιχεία που έρχονται στο φως και διαβάζουν στο επιτελείο του «σουλτάνου» δεν είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρα για τον ίδιο.

Φαίνεται πως υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους ο Ερντογάν δεν μπορεί να «σηκώσει κεφάλι» στις δημοσκοπήσεις.

Στο εσωτερικό, το κύμα ακρίβειας που έχει σαρώσει τη χώρα έχει φέρει σε απόγνωση την πλειοψηφία των τούρκων πολιτών οι οποίοι βλέπουν ότι δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε τα βασικά αγαθά.

Την ίδια στιγμή, οι σπασμωδικές κινήσεις Ερντογάν απέναντι στην Ελλάδα με τις γνωστές πολεμικές ιαχές και τις απειλές ακόμη και για πυραυλικό χτύπημα κατά της Αθήνας, δεν φαίνεται να «συγκινούν» τους Τούρκους ψηφοφόρους.

Ένα ακόμη ζήτημα που φαίνεται πως πληρώνει ο τούρκος πρόεδρος, είναι η απόπειρα φίμωσης πολιτικών αντιπάλων που θα μπορούσαν να τον απειλήσουν στις επικείμενες εκλογές.

Η περίπτωση του Εκρέμ Ιμάμογλου και η πρωτόδικη απόφαση για ποινή φυλάκισης και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων είναι χαρακτηριστική για το που το… πάει ο Ερντογάν.

Η κίνηση αυτή πάντως, γύρισε μπούμερανγκ για τον ίδιο καθώς ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης ανέβασε τις «μετοχές» του συσπειρώνοντας ένα μεγάλο κομμάτι της Αντιπολίτευσης στο πλευρό του.

Ένα άλλο ζήτημα που «καίει» τον Ερντογάν και σχετίζεται εμμέσως με την Ελλάδα, αφορά την αγορά μαχητικών από τις ΗΠΑ καθώς στην Άγκυρα φοβούνται ότι…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: