Δωρεάν μετοχές Phoenix Vega Mezz στους μετόχους της Τρ. Πειραιώς

Δωρεάν μετοχές Phoenix Vega Mezz στους μετόχους της Τρ. Πειραιώς

Μιλήστε φθηνά & ποιοτικά σε Κινητά & Σταθερά Ελλάδας | voipphone.com.gr |

Ακολουθώντας το δρόμο που άνοιξε η Eurobank  με την τιτλοποίηση Cairo, η Τρ. Πειραιώς μετατρέπει εμμέσως ομολογίες των τιτλοποιήσεων Phoenix και Vega σε μετοχές νέας εταιρείας, τις οποίες μοιράζει δωρεάν στους μετόχους της.

Η τράπεζα δημιούργησε την εταιρεία «Phoenix Vega Mezz Ltd», στην οποία εισέφερε 65% των ομολογιών ενδιάμεσης διαβάθμισης (mezzanine notes) και το 45% των ομολογιών χαμηλής διαβάθμισης (junior notes) των τιτλοποιήσεων Phoenix και Vega. Ετσι η εταιρεία αποκτά μετοχικό κεφάλαιο 62,5 εκατ. ευρώ, αποτελούμενο από 1,25 δισ. μετοχές των 0,05 ευρώ.

Οι μετοχές αυτές διανέμονται δωρεάν με αναλογία 1/1 σε όσους κατείχαν μετοχές της Τρ. Πειραιώς στο κλείσιμο της συνεδρίασης της περασμένης Παρασκευής (6 Αυγούστου). Από την προσεχή Παρασκευή θα βρίσκονται στο ταμπλό του ΧΑ και θα είναι διαπραγματεύσιμε με τιμή εκκίνησης 0,05 ευρώ.

 Επισημαίνεται ότι οι αντίστοιχες μετοχές από την τιτλοποίηση Cairo της Eurobank (Cairo Mezz) κινούνται περίπου 20% χαμηλότερα από την ονομαστική τους αξία.

Οι μετοχές της Phoenix Vega Mezz που μοιράζει η Πειραιώς στους μετόχους της “υπόσχονται” μερίσματα τουλάχιστον για δύο χρόνια – ίσως και για περισσότερα. Η εταιρεία έχει εξασφαλισμένα έσοδα στη διετία, καθώς οι mezzanine ομολογίες της τιτλοποίησης Vega έχουν κουπόνι τόκου 9% και  της Phoenix 7%.

Η Τρ.Πειραιώς  εξετάζει το ενδεχόμενο να διανείμει στους μετόχους της και μετοχές αντίστοιχης εταιρείας, στην οποία θα εισφέρει έως 44% των ομολογιών ενδιάμεσης και χαμηλής διαβάθμισης των τιτλοποιήσεων Sunrise 1 και 2.

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: