Δρόμος από πάγο – Monopoli.gr

Δρόμος από πάγο - Monopoli.gr

Υπόθεση
Μετά από έκρηξη σε ορυχείο του Βόρειου Καναδά που είχε ως συνέπεια να εγκλωβιστούν καμιά εικοσαριά εργάτες, πέντε οδηγοί αναλαμβάνουν ένα ριψοκίνδυνο ταξίδι πάνω από μια παγωμένη λίμνη με σκοπό να φτάσουν έγκαιρα στο ορυχείο.
Η διπλή απειλή
Ο Λίαμ έχει αναδειχτεί την τελευταία δεκαετία ο βασιλιάς της περιπέτειας που όμως διαφέρει από τύπους σαν τον Τσακ Νόρις ή τον Βιν Ντίζελ. Το προφίλ του συνηθισμένου ανθρώπου που χτίζει ο ιρλανδός είναι ικανό να δώσει στην μονοδιάστατη πλοκή το στοιχείο της αφηγηματικής δεινότητας που ποντάρει στην αγωνιώδη τροπή κι όχι στον εύκολο εντυπωσιασμό μιας ακατάπαυστης κλωτσοπατινάδας.
Όπως ίσως να έχετε φανταστεί μεταξύ των μελών της ομάδας υπάρχει ο αδύναμος κρίκος αλλά και ο απρόβλεπτος χαρακτήρας που θα προκαλέσουν αρκετά προβλήματα στην αποστολή. Λες και δεν είναι ήδη αρκετό το ρίσκο του ταξιδιού με τα τρία φορτηγά που ζυγίζουν αρκετούς τόνους, πάνω στον πάγο που αρχίζει να λιώνει καθώς ο ήλιος του Απριλίου σηματοδοτεί το τέλος του μακρύ καναδέζικου χειμώνα.
Η καλογυρισμένη περιπέτεια «Δρόμος από πάγο» αντλεί το μεγαλύτερο κομμάτι της αξίας της από το επιβλητικό παγωμένο τοπίο που μοιάζει με ανίκητη παγίδα θανάτου ενώ έχει για μπροστάρη της δράσης τον Νίσον. Ο τελευταίος  κάνει τα δικά του χωρίς να προσβάλει τη νοημοσύνη του θεατή – αν και υπάρχουν σκηνές θεαματικές που δίνουν ένα παραπάνω τόνο στην περιπέτεια επιβίωσης που είναι χτισμένη στο διπλό συμμετρικό ταμπλό (οι εργάτες κάτω από τον πάγο και οι οδηγοί πάνω από τον πάγο)- και προχωρά μεθοδικά τη δράση μέχρι την τελική κορύφωση χωρίς να λείπουν κάποιες δραματικές νότες, που πηγάζουν κυρίως από τη σχέση με τον ασταθή αδελφό του.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τίτλος: The ice road
Σκηνοθεσία: Τζόναθαν Χένσλεϊ
Σενάριο: Τζόναθαν Χένσλεϊ
Παίζουν: Άνταμ Χάρτιγκ, Μπράντλεϊ Σαβάτζκι, Άμπερ Μιντχάντερ, Ματ Μακκόι, Πολ Εσιέμπρε, Χολτ Μακ Καλανι, Μπέντζαμιν Γουόλκερ, Ματ Σάλινγκερ, Μάρκους Τόμας, Λώρενς Φίσμπερν, Λίαμ Νήσον
Διάρκεια: 109′
Χώρα: ΗΠΑ
Έτος: 2021
Rating: 2.5
Διανομή: Tanweer

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.monopoli.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: