Δύο αρχοντικές κούρσες καριέρας

Δύο αρχοντικές κούρσες καριέρας


Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται ένα βήμα πριν να πραγματοποιήσει τον μεγάλο του πόθο καθώς ένα βατό εμπόδιο έμεινε ακόμα για να μπει, για πρώτη φορά στην ιστορία του, στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League. Γράφει ο Τσάρλυ.

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε πριν από δύο εβδομάδες τον πρώτο, το ρεαλιστικό του στόχο εξασφαλίζοντας την πρόκριση στους ομίλους μετά από την νίκη επί της Μπεσίκτας και χωρίς πίεση, μπήκε στην μάχη για την υπέρβαση.

Είχε και έχει ακόμα μπροστά του  έναν δρόμο που σίγουρα ήταν δύσκολος, αλλά πιο στρωμένος από κάθε άλλη φορά. Ένα παιχνίδι στην Τούμπα απέναντι σε έναν αντίπαλο στο επίπεδο της Μπενφίκα, που όμως δεν είχε δώσει άλλο επίσημο παιχνίδι.

ΤΟΥΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΣΤΙΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΤΟΥΣ

Η έλλειψη παιχνιδιών της Μπενφίκα, ασφαλώς δεν μειώνει σε καμία περίπτωση την αξία και την δυσκολία που είχε η επιτυχία του ΠΑΟΚ. Είναι άλλωστε κανόνας, πως για να εκμεταλλευτείς ένα πρόβλημα που θα προκύψει σε έναν αντίπαλο τοπ επιπέδου, πρέπει εσύ πρώτα να είσαι καλά. Σε όποια κατάσταση και να είναι η Μπενφίκα, αν μία ελληνική ομάδα δεν είναι καλά, δεν θα μπορέσει ποτέ να την κερδίσει. Ο ΠΑΟΚ του Φερέιρα, αυτήν την εποχή είναι καλά.  Στο παιχνίδι με την Μπεσίκτας κατάφερε με άμεσο ποδόσφαιρο να εκμεταλλευτεί την αδυναμία που είχαν οι Τούρκοι στην τελευταία γραμμή άμυνας με τις πολλές αποχωρήσεις. Το βράδυ της Τρίτης, με την πολύ πειθαρχημένη τακτική συμπεριφορά, πετύχε να αναδείξει πως η Μπενφίκα δεν είναι σε έτοιμη αυτήν την εποχή να εφαρμόσει το παιχνίδι που διδάσκει ο Ζέσους. Δεν μπόρεσε στο πρώτο επίσημο παιχνίδι, σε μία απόλυτα πειθαρχημένη, καλά διαβασμένη και επιθετική στην σκέψη άμυνα να βγάλει συνεργασίες σε μικρούς χώρους. Ο ΠΑΟΚ όμως με το 3-4-3 που δουλεύει το τελευταίο καιρό, σε παιχνίδια που το πρώτο του μέλημα είναι να κρατά το αμυντικό του πλάνο είναι αξιόπιστος και έχει μάθει να μπορεί να απειλεί με λίγους παίκτες.

ΧΑΜΗΛΑ ΜΕΤΡΑ, ΠΙΕΣΗ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΙΖΙ

Ήταν φανερή η επιθυμία του Φερέιρα, να μην δώσει το δικαίωμα στην ομάδα του Ζέσους, να βγάλει επίθεση σε ανοργάνωτη άμυνα. Αυτή η απόφαση στο πρώτο μέρος έκανε και τον ΠΑΟΚ πιο παθητικό. Το αμυντικό πλάνο έβγαινε, η συμπεριφορά σε χαμηλά μέτρα, ήταν υποδειγματική. Οι Πέλκας, Τζόλης κατέβαιναν χαμηλά, επέτρεπαν στους Γιανούλη, Κρέσπο να καλύπτουν πιο εσωτερικά και ο σχηματισμός του ΠΑΟΚ, ήταν ένα καθαρό 5-4-1, με την άμυνα να ξεκινά κάτω από τον χώρο της σέντρας. Η άμυνα του ΠΑΟΚ κατάφερε να μην επιτρέψει στον Πίζι, να φέρει το παιχνίδι…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sport24.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: