Δυσκοιλιότητα στην εγκυμοσύνη: Πώς αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά και ανώδυνα

Δυσκοιλιότητα στην εγκυμοσύνη: Πώς αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά και ανώδυνα

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Είναι κοινό «σύμπτωμα» της εγκυμοσύνης, να εμφανίζεται δυσκοιλιότητα στην έγκυο γυναίκα, ειδικά από τον 7ο μήνα και μετά, καθώς προχωρά η κύηση.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις γυναικών που εμφάνισαν δυσκοιλιότητα αμέσως αφότου έμειναν έγκυες, όμως είναι ακόμα πιο σύνηθες, καθώς το έμβρυο μεγαλώνει και το σώμα της γυναίκας αλλάζει για να το υποδεχτεί και στη συνέχεια να γεννήσει, η δυσκοιλιότητα να εμφανίζεται κατά τους τελευταίους μήνες της κύησης.

Η δυσκοιλιότητα εμφανίζεται και προκαλεί ένα αίσθημα μόνιμης ενόχλησης και δυσφορίας. Πολλές γυναίκες περιγράφουν πως αισθάνονται «πρήξιμο», «πίεση», «βάρος». Κοινό χαρακτηριστικό πάντως είναι ότι δεν αισθάνονται «καλά», επηρεάζεται η διάθεσή τους και μια περίοδος ευχάριστη, μια περίοδος χαράς όπως είναι η εγκυμοσύνη και ειδικά τα τελευταία της στάδια, λίγο πριν την έλευση του μωρού, μετατρέπεται σε μια στρεσαρισμένη κατάσταση, με ενοχλήσεις, ακόμα και πόνο. Αν και γενικά η δυσκοιλιότητα μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα, ειδικά για την περίοδο της εγκυμοσύνης, η κατάσταση απαιτεί συγκεκριμένη δράση.

Το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας είναι η σωστή διατροφή και η άσκηση. Τις περισσότερες φορές θεωρείται δεδομένο ότι η έγκυος γυναίκα τρέφεται υγιεινά, ειδικά για τη δυσκοιλιότητα όμως απαιτείται η λήψη πολλών φυτικών ινών και άφθονων υγρών, ιδίως νερού. Παράλληλα, η κατάλληλη διατροφή πρέπει να συνοδεύεται και από κάποιας μορφής άσκηση, ακόμα και το «απλό» περπάτημα.

Μικροκλύσμα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας και στις εγκύους

Πολλές φορές όμως παρόλη τη σωστή διατροφή και την άσκηση που τηρεί πιστά η έγκυος, η δυσκοιλιότητα εμφανίζεται και την ταλαιπωρεί. Θα μπορούσαμε όμως να πούμε πως πρόκειται για μια «άδικη» ταλαιπωρία, καθώς η λύση υπάρχει, είναι εύκολη και με καλά δεδομένα ασφάλειας, τόσο για την έγκυο όσο και για το έμβρυο, το οποίο δεν αναμένεται να επηρεαστεί. Πρόκειται για την εφαρμογή μικροκλύσματος από το ορθό, κατά την οποία το ορθικό gel εφαρμόζεται και δρα στο έντερο, χωρίς να απορροφάται από τον οργανισμό ή να διαταράσσει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος της εγκύου.

Πρόκειται για μία εύκολη, ήπια επιλογή που αντιμετωπίζει όμως το πρόβλημα αποτελεσματικά και μάλιστα, μέσα σε 5 έως 20 λεπτά από την εφαρμογή του. Η έγκυος μπορεί μόνη της, εφόσον έχει τη σύμφωνη γνώμη του γυναικολόγου της, να εφαρμόσει το μικροκλύσμα, να ανακουφιστεί από τη δυσφορία και να αισθανθεί ξανά ανάλαφρη, μέσα σε πολύ λίγο…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: onmed.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: