Ε. Αχτσιόγλου: «Η κυβέρνηση νομοθετεί για τον σκληρό πυρήνα του ΣΕΒ»

Ε. Αχτσιόγλου: «Η κυβέρνηση νομοθετεί για τον σκληρό πυρήνα του ΣΕΒ»

Αυτή η κυβέρνηση νομοθετεί για τον σκληρό πυρήνα του ΣΕΒ, ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας στη Βουλή.

Η κ. Αχτσιόγλου παρέθεσε τις δηλώσεις και ανακοινώσεις του ΣΕΒ, σύμφωνα με τις οποίες:

-«το ανθρώπινο δυναμικό πρέπει να επιδείξει ευελιξία και ανθεκτικότητα» (σσ από μελέτη που δημοσιεύθηκε σε special report του ΣΕΒ με τον τίτλο «το μέλλον της εργασίας σε ένα κόσμο που αλλάζει). «Το νομοσχέδιο κάνει αυτές τις δύο έννοιες πραγματικότητα με την εργασία για περισσότερες από 8 ώρες, χωρίς πρόσθετη αμοιβή, και με την εργασία πέραν του συμφωνημένου ωραρίου για τους εργαζόμενους μερικής απασχόλησης, σε σπαστό ωράριο, κάνοντας πράξη το αίτημα του ΣΕΒ», είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

-«να αυξηθούν τα αναχρονιστικά όρια της νόμιμης υπερωριακής εργασίας (σσ από πρόσφατο άρθρο της senior advisor του τομέα απασχόλησης του ΣΕΒ). «Το νομοσχέδιο του κ. Χατζηδάκη κάνει πράξη αυτό το αίτημα. Αυξάνει τα όρια της νόμιμης υπερωρίας στις 150 ώρες ετησίως. Πράγμα που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων, προφανώς εμποδίζει τις νέες προσλήψεις, προφανώς μπορεί να οδηγεί σε εργασία μέχρι και 13 ώρες την ημέρα. Κάνει όμως πράξη το αίτημα του ΣΕΒ», είπε η βουλευτής.

-«το προβληματικό σημείο του συνδικαλιστικού νόμου είναι το υπερβολικό εύρος της προστασίας των συνδικαλιστών» (σσ από ημερίδα με θέμα «το μέλλον της εργασίας, μετά το μνημόνιο» και τα όσα είπε ο σύμβουλος διοίκησης του ΣΕΒ). «Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη κάνει και αυτή την επιθυμία πράξη και μειώνει τον αριθμό των συνδικαλιστικών στελεχών που προστατεύονται από την απόλυση», είπε η κ. Αχτσιόγλου.

– να μπορεί να καταχωρούνται ηλεκτρονικά οι υπερωρίες, η υπερεργασία, οι τροποποιήσεις του ωραρίου, αλλά εκ των υστέρων, μετά την παροχή εργασίας δηλαδή, ώστε να έχει ο εργοδότης ένα περιθώριο ημερών να τροποποιήσει, να αλλάξει, να δηλώσει αλλιώς (σσ από κείμενο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας σε ημερίδα του ΣΕΒ). «Προφανώς η εκ των υστέρων δήλωση, δεν επιτρέπει τον έλεγχο. Προφανώς αφήνει το περιθώριο για κάθε μορφής εργοδοτική αυθαιρεσία. Το νομοσχέδιο του κ. Χατζηδάκη κάνει πράξη αυτό το αίτημα του ΣΕΒ, το δικαίωμα δηλαδή του εργοδότη, εκ των υστέρων να δηλώνει τις αλλαγές του ωραρίου και να τις τροποποιεί», δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

-θα ήταν ευκταία μια ρύθμιση στην οποία η συνδικαλιστική οργάνωση που κηρύσσει απεργία να αναλαμβάνει την ευθύνη για την εργασία των απεργοσπαστών και μάλιστα επί ποινή (σσ από…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: