ΕΑΕΕ: Άμεση αλλαγή πολιτικής και προώθηση των ΣΔΙΤ στην ασφάλιση

Aποζημιώσεις 1,9 εκατ. ευρώ για ασφαλίσεις σκαφών αναψυχής το 2020

Επιβάλλεται, άμεσα, η αλλαγή της πολιτικής και η προώθηση μέσω ΣΔΙΤ, της συμμετοχής των ασφαλιστικών εταιρειών στον τομέα της υγείας των φυσικών καταστροφών αλλά και στο συνταξιοδοτικό σύστημα. Αυτό επισημάνθηκε από τους ομιλητές στην σημερινή διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Ασφάλιση: Η απάντηση στην ανασφάλεια των καιρών» που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ).

Ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του, υπογράμμισε ότι ο πολίτης πρέπει να συμμετέχει στην προσαρμογή που απαιτεί η κλιματική αλλαγή, καθώς πρόκειται για κατάσταση την οποία ήδη βιώνουμε, και η ασφάλιση μπορεί να λειτουργήσει ως χρήσιμο και επικουρικό εργαλείο απέναντι στην κλιματική κρίση.

Σημείωσε τη σημασία που δίνει, ο ίδιος, στη δημιουργία μια βάσης δεδομένων με λεπτομερή αξιολόγηση των κινδύνων ανάλογα με τους τύπους των φυσικών καταστροφών και προσέθεσε ότι ως υπουργός ήδη κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ διευκρίνισε ότι η προσωπική του θέση είναι πως, εφόσον υπάρχει η βάση δεδομένων, στη συνέχεια μπορεί να υπάρξει και κατάταξη κλιματικού ρίσκου και θα δοθούν κίνητρα για τη λήψη μέτρων με σκοπό την κλιματική ανθεκτικότητα και ετοιμότητα. «Και ο πολίτης δεν θα είναι μόνος του σε αυτό το κράτος θα είναι αρωγός» όπως προσέθεσε.

Ο ίδιος υπογράμμισε την άποψή του για τη σημασία των συμπράξεων δημοσίων και ιδιωτικών φορέων (ΣΔΙΤ) γι’ αυτό το μοντέλο ενώ σημείωσε ότι ένα μέσο κόστος ασφάλισης δεν είναι απαγορευτικό για τη μέση ελληνική οικογένεια, με τη συμμετοχή και του κράτους.

Όπως είπε, είναι απόλυτα αναγκαίο να περάσει στον δημόσιο διάλογο αυτή η μεταρρύθμιση για την αύξηση της ασφαλιστικής συνείδησης στους πολίτες και για τη συμμέτοχη τους στη μείωση των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή.

«Η κλιματική αλλαγή είναι ήδη εδώ και είναι μια νέα πραγματικότητα που μας επηρεάζει και μας αφορά όλους» είπε ο υπουργός προσθέτοντας ότι για τις επιπτώσεις της, τεράστιες και δυσμενείς στα οικοσυστήματα και στο σύνολο της οικονομίας και κοινωνίας, απαιτείται η υιοθέτηση ενός νέου τρόπου σκέψης, μια νέας κουλτούρας που να «αγκαλιάζει» η έννοια της αλληλοεξάρτησης.

Ο υπουργός σημείωσε ότι ένα πολύ μικρό ποσοστό κτιρίων, στη χώρα μας είναι ασφαλισμένο από φυσικές καταστροφές, περίπου στο 16%, όταν στη Δυτική Ευρώπη είναι πάνω από 60% και στην Κύπρο ξεπερνάει το 70%. Αυτό έχει ένα βαρύ κόστος ειδικά για το…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: