ΕΑΕΕ: Αυξήθηκε η παραγωγή ασφαλίστρων και το ποσοστό επενδύσεων

ΕΑΕΕ: Αυξήθηκε η παραγωγή ασφαλίστρων και το ποσοστό επενδύσεων

Αυξήθηκε ελαφρά, το 2020, τόσο η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων όσο και το ποσοστό επενδύσεων των ασφαλιστικών επιχειρήσεων επί του ΑΕΠ σύμφωνα με τα στοιχεία της ετήσιας στατιστικής έκθεση «Η Ιδιωτική Ασφάλιση στην Ελλάδα» για το 2020, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ).

Η πανδημία δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη την ασφαλιστική αγορά όπως σημειώνει η γενική διευθύντρια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, Μαργαρίτα Αντωνάκη, προλογίζοντας την στατιστική έκθεση.

Όπως εξηγεί η κυρία Αντωνάκη οι επιπτώσεις της πανδημίας ήταν εμφανείς για τον κλάδο, μεταξύ άλλων:

– Σε επίπεδο λειτουργίας: σε πολύ μικρό διάστημα αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε τον τρόπο λειτουργίας και να εισάγουμε την τηλεργασία. Με επιτυχία και ταχύτητα προσαρμοστήκαμε στο εκ αποστάσεως μοντέλο εργασίας, παραμένοντας δίπλα στους ασφαλισμένους μας.

– Σε επίπεδο παραγωγικής δραστηριότητας: όπως ήταν αναμενόμενο το 2020 έκλεισε με κάμψη της παραγωγής κατά 2,35% σε σχέση με το 2019.

Όμως η πιο συγκρατημένη μείωση της παραγωγής ασφαλίστρων σε σχέση με τη μεγαλύτερη μείωση του ΑΕΠ της χώρας είχε σαν αποτέλεσμα την αύξηση της συμβολής του κλάδου στην ελληνική οικονομία. Έτσι το 2020 το ποσοστό συμμετοχής της συνολικής παραγωγής ασφαλίστρων επί του ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε ελαφρά και έφτασε στο 2,62% (από 2,42% το 2019). Αντίστοιχα, το ποσοστό επενδύσεων των ασφαλιστικών επιχειρήσεων επί του ΑΕΠ έφτασε το 10,1% το 2020, σημειώνοντας επίσης αύξηση σε σχέση με το 2019 (8,65%).

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: