ΕΧΑΕ: Στο 39% (από 65%) το free float των μετοχών της ΠΕΙΡΑΙΩΣ FINANCIAL HOLDINGS

Cnl Capital: Στο 1,82% το ποσοστό των ιδίων μετοχών

 

ΕΧΑΕ: Στο 39% (από 65%) το free float των μετοχών της ΠΕΙΡΑΙΩΣ FINANCIAL HOLDINGS
 
13 Ιανουαρίου 2021
 
 
Προσαρμογές στους Δείκτες Χ.Α.
ΕΧΑΕ: Στο 39% (από 65%) το free float των μετοχών της ΠΕΙΡΑΙΩΣ FINANCIAL HOLDINGS

 

 

 

Συνέπεια της έναρξης διαπραγμάτευσης από τη Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021 των νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας “ΠΕΙΡΑΙΩΣ FINANCIAL HOLDINGS A.E.” (ISIN:GRS014003024) και της αύξησης του ποσοστού συμμετοχής του “Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας” στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας στο 61,3%, θα αλλάξει το ποσοστό στάθμισης (free float) των μετοχών της εταιρείας από 65% σε 39% σύμφωνα με τα κριτήρια των Βασικών Κανόνων των δεικτών.

Σημειώνεται ότι οι μετοχές της εταιρείας συμμετέχουν στη σύνθεση των ακόλουθων δεικτών:

  • Γενικός Δείκτης Τιμών ΧΑ
  • Δείκτης Συνολικής Απόδοσης Γενικού Δείκτη
  • FTSE/XA Large Cap
  • FTSE/XA MarketFTSE/XA – ΧΑΚ Τραπεζών
  • FTSE/XA Τραπεζών

Οι αλλαγές θα ισχύσουν από τη συνεδρίαση της Πέμπτης 14 Ιανουαρίου 2021

 

Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου ΕΧΑΕ: Στο 39% (από 65%) το free float των μετοχών της ΠΕΙΡΑΙΩΣ FINANCIAL HOLDINGS

 

 

Σχετικά με τον Όμιλο Χρηματιστηρίου ΑθηνώνΕΧΑΕ: Στο 39% (από 65%) το free float των μετοχών της ΠΕΙΡΑΙΩΣ FINANCIAL HOLDINGS

Το Χρηματιστήριο Αθηνών από την ίδρυσή του, το 1876, συμμετέχει σταθερά στις οικονομικές και επιχειρηματικές εξελίξεις της χώρας.

Ο Όμιλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών υποστηρίζει την ανάπτυξη και οργάνωση της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς. Λειτουργεί τις αγορές αξιών και παραγώγων, την εναλλακτική αγορά ενώ παράλληλα διενεργεί την εκκαθάριση και το διακανονισμό των συναλλαγών.

Το Χρηματιστήριο, μέσω των αγορών του, προσφέρει λύσεις και εργαλεία χρηματοδότησης στις επιχειρήσεις, διευρύνει τις επιλογές των επενδυτών παρέχοντας ένα ασφαλές, σταθερό και εύκολο περιβάλλον πλήρως εναρμονισμένο με τις διεθνείς πρακτικές και το Ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο. Κατέχει δε το διεθνές πρότυπο επιχειρησιακής συνέχειας  ISO22301 για το σύνολο των εταιρειών του, καθώς επίσης και για όλες τις επιχειρησιακές λειτουργίες και παρεχόμενα προϊόντα & υπηρεσίες.

Σε μια περίοδο που ο ρόλος των χρηματιστηριακών αγορών στην εξεύρεση εναλλακτικών τρόπων χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ενισχύεται σημαντικά, εμείς στον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών έχουμε προχωρήσει σε μια σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων με στόχο να αναδείξουμε την ελκυστικότητα της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς και να προβάλουμε τις εταιρίες μας στη διεθνή επενδυτική κοινότητα.

Οι μετοχές του Ομίλου διαπραγματεύονται στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Σύμβολο: EXAE).

Συνοπτικές πληροφορίες για την αγορά και τον Όμιλο του Χρηματιστηρίου Αθηνών μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο καθώς και στην ιστοσελίδα του <span…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.capital.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: