ΕΕ: Σφίγγει ο κλοιός για τους ανεμβολίαστους – Ολοένα και περισσότερες χώρες θέτουν περιορισμούς σε εφαρμογή

ΕΕ: Σφίγγει ο κλοιός για τους ανεμβολίαστους - Ολοένα και περισσότερες χώρες θέτουν περιορισμούς σε εφαρμογή

Στα χνάρια της Γαλλίας βαδίζουν Ιρλανδία και Ιταλία απαιτώντας από τους πολίτες τους πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της νόσου Covid για την είσοδό τους σε μπαρ και εστιατόρια, όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Guardian».
Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εμπνέονται από τη στρατηγική του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να μην επιτρέψει στους ανεμβολίαστους πολίτες να εισέρχονται σε καφετέριες και νυχτερινά κέντρα.

Στη χώρα του Μολιέρου, πάνω από 40 εκατομμύρια πολίτες έχουν ήδη κάνει μία δόση του εμβολίου – σχεδόν το 60% του πληθυσμού με τον Μακρόν να διατυμπανίζει: «Μαζί θα νικήσουμε τον ιό. Συνεχίζουμε!».

Σε μια προσπάθεια να πείσουν τους ανεμβολίαστους πολίτες ότι θα πρέπει να περάσουν το κατώφλι των εμβολιαστικών κέντρων, οι ευρωπαικές κυβερνήσεις υιοθετούν διάφορες στρατηγικές.
Στη Σουηδία, μια μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Lund, εξετάζει αν η προσφορά ενός κουπονιού, ύψους 17 λιρών, θα μπορεί να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Στην Ολλανδία, σε όσους εμβολιάζονται, οι αρχές τους δίνουν ολλανδικές ρέγγες.

Στη Γαλλία, περίπου 161.000 πολίτες διαδήλωναν στους δρόμους της χώρας το Σαββατοκύριακο την ώρα που οι βουλευτές προσπαθούσαν να βρουν μία συμβιβαστική συμφωνία για το λεγόμενο «δελτίο υγείας».

Ύστερα από μία μαραθώνια συζήτηση που διήρκεσε 60 ώρες, βγήκε λευκός καπνός από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση και τη Γερουσία με τα δύο σώματα να καταλήγουν σε συμφωνία.

Με το νέο «πάσο υγείας», οι Γάλλοι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί, θα μπορούν από τον Αύγουστο να έχουν πρόσβαση σε εστιατόρια, μπαρ, μουσεία, κινηματογράφους και μεγάλες δημόσιες συγκεντρώσεις.

Επιπλέον, το «πάσο υγείας» δεν θα είναι υποχρεωτικό για τα παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Ένας άλλος συμβιβασμός που επιτεύχθηκε στη Γαλλία είναι ότι, οι εργαζόμενοι στον υγειονομικό τομέα και το προσωπικό εστιατορίων και μπαρ δεν θα απολύονται εάν παραμένουν ανεμβολίαστοι, αλλά θα τίθενται σε αναστολή άνευ αποδοχών.

Χθες, η Ιρλανδία επέτρεψε στους χώρους φιλοξενίας να ανοίξουν ξανά τις πόρτες τους σε όσους έχουν το «ψηφιακό πιστοποιητικό της ΕΕ» που αποδεικνύει το καθεστώς εμβολιασμού τους.

Από τις 6 Αυγούστου, ένα παρόμοιο «πράσινο πάσο » θα απαιτήσουν και οι Αρχές στην Ιταλία από τους πολίτες που επιθυμούν να έχουν πρόσβαση σε δημόσιες πισίνες, γυμναστήρια και αθλητικές αίθουσες, αθλητικές εκδηλώσεις, συναυλίες, εκθέσεις και πολιτιστικούς χώρους, όπως μουσεία, κινηματογράφοι και θέατρα.

Στην Ισπανία, δεν…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: protothema.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: