Εφαρμογές peeling: Ποια να επιλέξω;

Εφαρμογές peeling: Ποια να επιλέξω;

Στη λίστα με τις πιο δημοφιλείς θεραπείες στο ιατρείο του δερματολόγου, τα peeling βρίσκονται στις πρώτες θέσεις – και αυτό δεν είναι τυχαίο. Πρόκειται για μία διαδικασία μέσω της οποίας αφαιρούνται στιβάδες της επιδερμίδας με αποτέλεσμα να ενεργοποιείται η φυσική παραγωγή κολλαγόνου και ο μηχανισμός ανάπλασης του δέρματος – για αυτό και τα peeling αποτελούν ένα αποτελεσματικό «όπλο» στα χέρια του ειδικού για την αντιμετώπιση των σημαδιών γήρανσης (καφέ κηλίδες, λεπτές γραμμές κ.α.) αλλά και ορισμένων δερματολογικών παθήσεων όπως η ακμή.

«Η τάση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια, η οποία συνάδει με τους γρήγορους ρυθμούς της σύγχρονης ζωής και τις πολλαπλές υποχρεώσεις της καθημερινότητας, είναι οι θεραπείες στο ιατρείο, ανάμεσά τους και τα peeling, να έχουν όσο το δυνατό μικρότερο χρόνο αποθεραπείας ή και καθόλου ώστε το αποτέλεσμα να είναι άμεσο και να μπορεί κανείς να επιστρέψει στις δραστηριότητες του άμεσα», εξηγεί η Δερματολόγος Αφροδισιολόγος Ευγενία Καλογεροπούλου MD, συνεργάτης του 33DERMACLINIC. Συγχρόνως, το «μενού» των προτεινόμενων peeling είναι πλέον τόσο εξελιγμένο, ώστε για κάθε ανάγκη και τύπο του δέρματος, ανάλογα την εποχή αλλά και το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, ο δερματολόγος να έχει στη διάθεσή του την ιδανική επιλογή.

Ο «χάρτης» των peeling

«Στο 33DERMACLINIC εφαρμόζουμε διαφορετικά peeling ανάλογα με το ζητούμενο. Τα πιο δημοφιλή peelings αντιγήρανσης είναι το γλυκολικό οξύ (Micropeel 30 της SkinCeuticals), το σαλυκιλικό οξύ κυρίως σε ακνεϊκά και με τάση λιπαρότητας δέρματα, το μανδελικό οξύ καθώς και το Pigment Balancing Peel της SkinCeuticals. Αυτά προσδίδουν λάμψη, βοηθούν στη μείωση του μελάσματος, ενισχύουν την ενυδάτωση και χαρίζουν ένα ομοιόμορφο υγιές φωτεινό δέρμα», λέει η ειδικός και μας δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για κάθε ένα:

– «Το TCA (τριχλωροξικό οξύ), είναι ένα κλασσικό οργανικό οξύ που χρησιμοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια από τους δερματολόγους και μπορεί να διεισδύσει σε βαθύτερα στρώματα του δέρματος (ή όχι), ανάλογα με τη συγκέντρωση του. Όταν χρησιμοποιείται σε χαμηλές συγκεντρώσεις (10%-20%) κατατάσσεται στα επιφανειακά peelings, ενώ σε συγκεντρώσεις πάνω από 30% στα μεσαίου βάθους, με τα οποία αντιμετωπίζουμε έντονες δυσχρωμίες (μέλασμα) και λεπτές γραμμές, το τραχύ φωτογηρασμένο δέρμα, αρχόμενες υπερκερατώσεις και ουλές από ακμή. Συνήθως το επιλέγουμε σε ασθενείς μεγαλύτερων ηλικιών με φωτογηρασμένο δέρμα και οι συνεδρίες γίνονται κατά τους χειμερινούς μήνες. Ανάλογα με την ένταση των βλαβών του δέρματος μπορεί να χρειαστεί να…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: onmed.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: