Εφαρμόσιμη συνεπιμέλεια και επικοινωνία

Εφαρμόσιμη συνεπιμέλεια και επικοινωνία

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

του δικηγόρου – ποινικολόγου Ανδρέα Αναγνωστάκη
Συγκεκριμένα, όταν με ανήθικα τεχνάσματα και άλλους πονηρούς τρόπους δεν παραδίδουν τα παιδιά για επικοινωνία. Συνήθως, για την ματαίωση της παράδοσης των παιδιών χρησιμοποιούνται ως όργανα, τα ίδια τα παιδιά. Τους εμφυτεύουν στο μυαλό, με πλύση εγκέφαλου, ψευδείς παραστάσεις, ψυχολογικούς εκβιασμούς και  μίσος για τον άλλο Γονέα μαζί με φόβο κακοποίησής τους, απ’ αυτόν και την οικογένειά του. Και άλλα  καταλυτικά του ψυχικού και συναισθηματικού τους κόσμου. Τους δίνουν εντολή εκ των προτέρων να απαξιώνουν κατά την ώρα της παραλαβής τον άλλο γονέα και να αρνούνται να τον ακολουθήσουν.

Η υποβόλιμη και δόλια αυτή άρνηση των παιδιών να ακολουθήσουν, δεν είναι δυνατόν να καμφτεί, δια της αναγκαστικής εκτέλεσης της απόφασης που έχει ρυθμίσει την επικοινωνία. Δηλαδή, δια της αφαίρεσης του παιδιού παρά του Δικαστικού επιμελητή και της παράδοσής του στον δικαιούμενο γονέα. Γιατί το  παιδί,  δεν  είναι  “πράγμα”. Μένουν τα λοιπά μέσα του Νόμου, για την αντιμετώπιση της παρεμπόδισης της επικοινωνίας. Αυτά είναι:
1. Η Απόφαση που ρυθμίζει την επικοινωνία, μπορεί να απειλεί κατά του παραβάτη γονέα,  χρηματική ποινή και προσωπική κράτηση.
Συνήθως απειλούν στην πράξη τα δικαστήρια,  χρηματική ποινή 300 ευρώ και προσωπική κράτηση ενός μηνός.
Η εκτέλεση όμως των ποινών αυτών, χρειάζεται δικαστική επιβεβαίωση. Δηλαδή Προσφυγή ΕΚ ΝΕΟΥ στο δικαστήριο, για επιβεβαίωση της τέλεσης και καταδίκη στις ποινές,  που απειλήθηκαν.

Η νέα αυτή απόφαση, υπόκειται σε όλα τα ένδικα μέσα ήτοι:  ΣΕ ΕΦΕΣΗ KAI ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΙΡΕΣΗΣ ενώπιον του Αρείου Πάγου. Αυτό σημαίνει πως υποβάλλεται στα εμπόδια και στις καθυστερήσεις, που μπορούν να φτάσουν μέχρι και ΔΕΚΑΕΤΙΑ!
Οπότε η παράδοση των παιδιών για επικοινωνία, από την απειλή εκτέλεσης των ποινών, μετά δέκα χρόνια, θα έχει καταστεί ανωφελής. Γιατί τα παιδιά κατά τον χρόνο αυτό, μάλλον θα έχουν ενηλικιωθεί.
2. Ύστερα από μήνυση του δικαιούμενου Γονέα, μπορεί να ασκηθεί ποινική δίωξη για μη συμμόρφωση σε διάταξη δικαστικής απόφασης.
-Αυτεπάγγελτη τέτοια δίωξη  είναι σπάνια.-

Ως ποινή μετά την 1-7-2019 που ισχύει το άρθρο 169 του νέου Π.Δ προβλέπεται φυλάκιση έως τρία χρόνια ή χρηματική ποινή.
Η ποινική διαδικασία είναι η συνήθης. Διαρκεί μέχρι και οκτώ χρόνια, που είναι ο χρόνος παραγραφής.
Στο μεταξύ η επικοινωνία παραμένει ανεκτέλεστη  κατά τα  παραπάνω. Το σπουδαιότερο όμως των υποθέσεων αυτών είναι, πως τελικά, δεν καταπίπτουν οι ποινές και αθωώνονται…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: mothersblog.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: