Εγκατάλειψη της αμυντικής βιομηχανίας και κίνδυνος απώλειας κονδυλίων έρευνας από την ΕΕ!

Εγκατάλειψη της αμυντικής βιομηχανίας και κίνδυνος απώλειας κονδυλίων έρευνας από την ΕΕ!

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

https://www.etsy.com/listing/804994360/bracelet-handmade-women-gold-plated

Εγκατάλειψη της αμυντικής βιομηχανίας και κίνδυνος απώλειας κονδυλίων έρευνας από την ΕΕ!

Η απόλυτη αδιαφορία να διεκδικηθεί έστω και ένα ευρώ για την ελληνική αμυντική βιομηχανία από τα πολυδάπανα συμβόλαια που υπέγραψε η Ελλάδα για εξοπλισμούς,η “μετεγκατάσταση” των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων από τον Υμηττό χωρίς κανένα απολύτως σχέδιο , η “άρον άρον” πώληση της ΕΛΒΟ , οι παράδοξες επιλογές στην ΕΑΒ, η στασιμότητα στα Ναυπηγεία που με δεδομένες τις ανάγκες του Στόλου, αποτελούν μέρος της αμυντικής βιομηχανίας είναι μερικά από τα γεγονότα που αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει απολύτως καμία κυβερνητική ανησυχία γι’. αυτόν το τομέα.

Υπάρχει όμως και κάτι ακόμη που αποδεικνύει την εξοργιστική αδιαφορία που επικρατεί. Είχαμε γράψει στο militaire.gr για τον κίνδυνο να χαθούν κονδύλια από την ΕΕ για ερευνητικά προγράμματα που προβάλλονται από τα ΑΣΕΙ, αλλά κυρίως την εν γένει στήριξη των ΑΣΕΙ στην έρευνα και την ανάπτυξη. Το θέμα έφεραν στη Βουλή , βουλευτές του ΚΙΝΑΛ και η απάντηση που θα δοθεί ελπίζουμε να ΄χει ουσία.
Στην ερώτηση αναφέρεται:

Συγκεκριμένα, στην υπόψη ερώτηση, αναφέρεται ότι,
“Έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Κοσμήτορες των Ανωτάτων Στρατιωτικών Σχολών (ΑΣΕΙ), της Σχολής Ικάρων (ΣΙ), της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) και της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), παραπονιούνται για την καθυστέρηση απόδοσης των κονδυλίων που αφορούν σε ερευνητικά προγράμματα. Επίσης, υπάρχουν διαμαρτυρίες ως προς τον τρόπο που αυτά διεκπεραιώνονται από τις υπηρεσίες του Υπουργείου σας που χειρίζονται τα εν λόγω θέματα (ΓΔΟΣΥ, ΔΙΔΕΑΠ, ΕΛΚΕ κλπ).
Συγκεκριμένα, ερευνητικά προγράμματα που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ και έχουν κερδίσει τα ΑΣΕΙ μέσω διεθνών προσκλήσεων και διαγωνισμών, δεν εκταμιεύονται στους δικαιούχους, που οφείλονται ενδεχομένως σε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, και υφίσταται ο κίνδυνος τα εν λόγω προγράμματα να χαθούν.

Τα παραδείγματα πολλά από τη ΜΗ στήριξη σχετικών προγραμμάτων έρευνας και τεχνολογίας που προβάλλονται μέσω των ΑΣΕΙ, από τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που ήταν κατά της αριστείας, αλλά και τη δική σας κυβέρνηση που διατράνωνε με πάθος τη θέση της υπέρ αυτής (Αριστείας), όχι μόνο δεν την στηρίζει, αλλά θέτει καταλυτική τροχοπέδη για τη βελτίωσή της.

Δεδομένου ότι, τα προγράμματα αυτά είναι στενά συνδεδεμένα με την έρευνα σε διάφορους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας, προσφέροντας νέες καινοτόμες σύγχρονες οικονομικές λύσεις στα προβλήματα των ΕΔ, όπως για παράδειγμα στο άρθρο 2 του πδ 151/2013 «Οργανισμός Σχολής Ικάρων», καθορίζεται ο σκοπός λειτουργίας της Σχολής Ικάρων που, μεταξύ άλλων, είναι να προάγει την έρευνα περί την αεροπορική – αεροδιαστημική επιστήμη και τεχνολογία και να υποστηρίζει το επιχειρησιακό έργο της ΠΑ, ενώ με το άρθρο 3, η αποστολή της, ως ΑΣΕΙ, είναι, μεταξύ άλλων, να σχεδιάζει και να οργανώνει Ερευνητικά Προγράμματα σε θέματα Αεροπορικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, σύμφωνα με τις διαδικασίες και τις προϋποθέσεις που καθορίζονται στις διατάξεις του άρθρου 4 του ν.3187/2003.

Δεδομένου ότι, τα προγράμματα αυτά είναι απαραίτητα εργαλεία για τους σπουδαστές των ΑΣΕΙ, προκειμένου…

Ποιοτική & Οικονομική VoIP Τηλεφωνία
Source link

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: