Εγκρίθηκε από τη Βουλή η νέα ηγεσία του ΕΟΠΥΥ

Εγκρίθηκε από τη Βουλή η νέα ηγεσία του ΕΟΠΥΥ

Υπέρ του διορισμού τους, μετά από πρόταση του υπουργού Υγείας Θανάση Πλεύρη, τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ, ενώ από την πλευρά της αντιπολίτευσης, όλα τα κόμματα δήλωσαν «παρών», πλην του ΜεΡΑ25 που εξέφρασε την διαφωνία του.

Ο υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης εξήρε τα βιογραφικά των δύο υποψηφίων, τόνισε ότι «η κυβέρνηση θα στηρίξει το έργο του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), ο οποίος έχει μία πετυχημένη πορεία» ενώ ανακοίνωσε την κατάθεση, πολύ σύντομα, του νομοσχεδίου για το νέο οργανόγραμμά του.

«Στόχος του νομοσχεδίου είναι να λειτουργεί αυτός ο μεγάλος ασφαλιστικός Οργανισμός με καλύτερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες υγείας και παράλληλα να υπάρχει “real time” στον έλεγχο. Από δω και πέρα θα λειτουργεί για τους ασφαλισμένους ασθενείς και όχι για τους παρόχους. Άρα θα υπάρχει αξιολόγηση των παρόχων και παραβατικές συμπεριφορές θα σταματήσουν να υπάρχουν.

Τελικός μας στόχος είναι να αυξηθεί η παροχή υπηρεσιών στον ασφαλισμένο, με ποιοτικότερη και καλύτερη φροντίδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης.

«Όποιος συμβάλλεται με τον ΕΟΠΥ δεν θα είναι μόνο για να πληρώνεται από το Δημόσιο, αλλά θα είναι υποχρεωμένος σε έκτακτες συνθήκες, να παρέχει και τις υπηρεσίες του για τις οποίες και θα πληρώνεται.

Το θέμα δεν είναι να βγάζουμε επιτάξεις, αλλά όταν του ζητηθεί, να συμμετέχει επί πληρωμή», συμπλήρωσε ο κ. Πλεύρης.

Η νέα ηγεσία του ΕΟΠΥΥ

«Γίναμε γέφυρα του υπουργείου Υγείας με τους ιδιώτες, για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες. Το έργο του ΕΟΠΥΥ είχε μεγάλη επιτυχία, ανταποκρίθηκε άμεσα αποτελεσματικά και χωρίς καθυστερήσεις, παρέχοντας σε όλους ανεξαιρέτως τις υπηρεσίες υγείας που χρειάζονταν», τόνισε από την πλευρά της, η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ, Θεανώ Καρποδίνη.

«Πράγματι – συνέχισε η κ. Καρποδίνη – η ανακατανομή πόρων έγινε με πλήρη τεκμηρίωση, βάσει της επιβάρυνσης που είχαν ορισμένες παροχές υγείας.

Λόγω πανδημίας υπήρξε σημαντική μετακίνηση πολιτών από δημόσιες σε ιδιωτικές υπηρεσίες. Ο ΕΟΠΥΥ έκανε τεράστιο αγώνα, ώστε όλοι οι συμπολίτες μας να έχουν ισότιμη φροντίδα και περίθαλψη. Δεν ισχύει ότι κατά την περίοδο του covid πληρώθηκαν κατά κόρον ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Η υπουργική απόφαση είναι ρητή. Κάναμε όλες τις κανονιστικές πράξεις, και ούτε ένα ευρώ δεν πλήρωσε ασθενής που πήγε σε ιδιωτική δομή.

Ο Οργανισμός αγωνίστηκε για να μην επιβαρυνθεί κανένας ασφαλισμένος. Πράγματι έγινε πολύ δουλειά και ενισχύσαμε τον προϋπολογισμό του φαρμάκου και των παροχών και φροντίσαμε να εξασφαλίσουμε…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: onmed.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: