Είδαμε το “Αβυσσαλέο Κτήνος” στο ρινγκ του Rabbithole – monopoli.gr

Είδαμε το "Αβυσσαλέο Κτήνος" στο ρινγκ του Rabbithole - monopoli.gr

Δεν του έδινα ελπίδα. Ότι θα βγάλει άλλο γύρο. Είχε πέσει κάτω, τα μάτια κλειστά και ο διαιτητής από πάνω είχε αρχίσει το μέτρημα κανονικά. Και το θηρίο- δεν το πιστεύεις! Σηκώνεται, κάνει ένα δυο βήματα για να ισιώσει. Και ορμάει βουρ καταπάνω του. Μανιασμένος. «Αβυσσαλέο Κτήνος» – γιατί νομίζεις τον λένε έτσι; – και τους παίρνει αμπάριζα… Τα στοιχήματα από κάτω πήγαν περίπατο -και φίλε μου, στο λέω -η παράσταση σκίζει!
Το «Αβυσσαλέο Κτήνος» από την Ομάδα Νοσταλγία στο Rabbithole έχει στην ραχοκοκαλιά του την διασκευή του διηγήματος του Τζακ Λόντον με συμπληρώματα από τα άλλα τρία έργα του που και αυτά έχουν σχέση με την πυγμαχία: «Το Παιχνίδι», «Ένα κομμάτι κρέας», «Ο Μεξικανός». Ο Γιώργος Σίμωνας στη μετάφραση, διασκευή και σκηνοθεσία.
Ο Τζακ Λόντον στα ’80ς
Πίσω πάλι στο ρινγκ. Ρίνο, Νεβάδα, τζόγος, στοιχήματα, κυκλώματα και χρήμα που αλλάζει χέρια γύρω από τα σχοινιά. ‘Κάπου βαθειά στα 80ς’. H αρχική ιστορία του Λόντον έχει μεταφερθεί στην παράσταση από το Σαν Φρανσίσκο στο Ρίνο (στη Νεβάδα, τον τόπο του τζόγου στην Αμερική) και από τα ‘10ς στη δεκαετία του 80.
«Πιστεύω ότι η μεγαλύτερη, τελικά, δυσκολία ήταν να το μεταφέρω στην δεκαετία του 1980. Αυτό διότι, ενώ πολλοί από μας πιστεύουμε ότι ξέρουμε πράγματα για τη συγκεκριμένη περίοδο, τελικά ανακαλύπτουμε πως αυτά που γνωρίζουμε είναι μόνο μια αστραφτερή επιφάνεια. Για τη διασκευή και μεταφορά του έργου στα ’80s, έπρεπε να γίνει μελέτη για τα γλωσσικά υβρίδια που ξεπετάχτηκαν και αναπτύχθηκαν, τις κοινωνικές αλλαγές, την αμερικάνικη ιστορία και πόσο συνδιαλέγεται με τα ’10s και early ’20s του Jack London – φερ’ ειπείν μπορεί να μην είχαμε τον Πυρετό του Χρυσού, αλλά είχαμε έκρηξη τζόγου, παράνομων δραστηριοτήτων, κυνήγι εύκολου χρήματος κτλ. Επίσης είχαμε επανεμφάνιση ρατσιστικών φαινομένων (μόνο το AIDS να σκεφτούμε είναι αρκετό). Φυσικά, παρέα με αυτά πηγαίνει ο ενδυματολογικός κώδικας και η διακόσμηση, σκηνογραφία του χώρου. Από όλες τις απόψεις λοιπόν, η πρόκληση ήταν η εποχή που μεταφέρθηκε το έργο. Τώρα που πραγματοποιήθηκε, πιστεύω ότι ήταν σωστή επιλογή», σημειώνει ο σκηνοθέτης Γιώργος Σίμωνας.
Το ρινγκ – όπου γίνονται και οι προπονήσεις ανήκει στον Σαμ Στάμπνερ (Θάνος Αλεξίου) που έχει για βιτρίνα πάνω από αυτό ένα μαγαζί που πουλάει χαλιά. Εκεί, πάνω κάτω, στήνονται παιχνίδια, απογειώνονται και γκρεμίζονται καριέρες, περνάνε παλιές δόξες και νέα φιντάνια, προπονητές, σπορτκάστερ, δημοσιογράφοι, αστυνομικοί, περίεργοι τύποι, παίκτες που ποντάρουν ό,τι έχουν και δεν έχουν, όλοι για…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.monopoli.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: