«Είμαι ερωτευμένη με έναν δολοφόνο»: Εγκληματίες με… groupies – Τους στέλνουν μηνύματα αγάπης και τολμηρές φωτογραφίες

«Είμαι ερωτευμένη με έναν δολοφόνο»: Εγκληματίες με... groupies - Τους στέλνουν μηνύματα αγάπης και τολμηρές φωτογραφίες

Το να αισθάνεσαι από γοητευμένη έως και ερωτευμένη με κάποιον που έχει διαπράξει σοβαρό έγκλημα, όπως σεξουαλική επίθεση ή δολοφονία, αποτελεί μια κατάσταση γνωστή ως Hybristophilia (Υβριστοφιλία – από την αρχαία ελληνική λέξη «ύβρις»). Αυτό ισοδυναμεί για πολλούς ειδικούς με την αιτία πίσω από τις χιλιάδες ερωτικές επιστολές που στέλνονται σε κατά συρροή δολοφόνους και βιαστές από γυναίκες-θαυμάστριές τους. Φυσικά έχουν υπάρξει και στη χώρα μας «αστέρες» του «εγκληματικού πανθέου»  που λάμβαναν εκατοντάδες ερωτικές επιστολές από τις… groupies τους όσο εκείνοι βρίσκονταν πίσω από τα σίδερα της φυλακής: Πρώτος και καλύτερος ο διαβόητος «δράκος» της Δράμας, Κυριάκος Παπαχρόνης, ο πιο άγριος συζυγοκτόνος στα ελληνικά χρονικά, Παναγιώτης Φραντζής, ο δράκος με τα «μαγικά» χέρια, Σπύρος Μπέσκος, ο σατανιστής της Παλλήνης, Ασημάκης Κατσούλας, ακόμη και ο Κώστας Πάσσαρης λέγεται πως έχει δεχτεί στις φυλακές περισσότερες από 3.000 ερωτικές επιστολές θαυμαστριών του. 

 
Η Σίλα Άιζενμπεργκ, συγγραφέας του βιβλίου «Women Who Love Men Who Kill» (μτφ. Γυναίκες που ερωτεύονται άντρες που σκοτώνουν) εξηγεί: «Ένας άνδρας πίσω από τα κάγκελα ισοδυναμεί για κάποιες γυναίκες με κάτι το συναρπαστικό. Από την άλλη, είναι πιο εύκολο να τραβήξεις την προσοχή κάποιου δολοφόνου από ό,τι για παράδειγμα, του Μπραντ Πιτ. Ο Πιτ θα αγνοήσει την επιστολή σου, δεν πρόκειται να καυχηθεί σε κανέναν για το γράμμα σου – αλλά αυτός ο τύπος πίσω από τα κάγκελα, θα το κάνει…». Τελευταία χαρακτηριστική περίπτωση υβριστοφιλίας ο  Αμερικανός Κρις Γουάτς που το 2018  σκότωσε την έγκυο γυναίκα του και τις δύο κόρες του για να ζήσει τον έρωτα του με την ερωμένη του  και στη συνέχεια  έπαιζε για μέρες θέατρο μπροστά στις κάμερες. Τα ελληνικά ΜΜΕ μάλιστα τον συσχετίζουν πολύ συχνά με τον συζυγοκτόνο των Γλυκών Νερών, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Ερωτικές επιστολές και φωτογραφίες με μπικίνι
 
Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στη φυλακή, καταδικασμένος σε ισόβια κάθειρξη για τις αποτρόπαιες  δολοφονίες που έχει διαπράξει, οι εισαγγελείς αποκάλυψαν ότι ο Γουάτς  έχει γίνει το επίκεντρο της προσοχής πολλών ατόμων, κατά κύριο λόγο γυναικών. Κάποιες του έγραφαν γράμματα και άλλες το πήγαιναν ένα βήμα παραπέρα ζητώντας του να τον επισκεφθούν στη φυλακή.

image_6483441__2_

Σε ένα podcast, η γνωστή Αμερικανίδα  σχολιάστρια νομικών υποθέσεων και δημοσιογράφος της τηλεόρασης, Νάνσυ Γκρέις δημοσιοποίησε  μερικά από τα πράγματα που γράφουν  οι γυναίκες στον Γουάτς  στις επιστολές τους. Μία…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: protothema.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: