Εισρέει χρήμα στο χρηματιστήριο, συνεχίζεται η άνοδος

Εκτη ημέρα ανόδου στο ΧΑ και μετά την “άλωση του οχυρού” των 950 μονάδων ο ΓΔ οδεύει προς τα υψηλά του περυσινού Φεβρουαρίου, προ  της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Το ψυχολογικό κλίμα βελτιώνεται, οι προσδοκίες αναθερμαίνεται και το αγοραστικό ενδιαφέρον ενισχύεται – όπως δείχνει ο αυξημένος σημερινός τζίρος.

Την ελληνική αγορά αναζωογονεί η επιταχυνόμενη εισροή ξένων κεφαλαίων, που είχε ουσιαστικά διακοπεί για δυό-τρεις εβδομάδες, από τα μέσα Δεκεμβρίου. Η συνέχιση των εισροής θα αποδειχθεί καθοριστικός παράγων για τη συνέχεια, όταν θα χρειαστεί μεγαλύτερη “δυναμη πυρός” για να υπερβεί η αγορά σημαντικές αντιστάσεις και ο ΓΔ να πορευτεί προς το ορόσημο των 1.000 μονάδων.

Πολλά θα εξαρτηθούν και από το χρηματιστηριακό κλίμα που θα διαμορφωθεί διεθνώς. Τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εμφανίζουν σήμερα εικόνα σταθεροποίησης και οι βασικοί δείκτες (DAX, CAC40, FT100) καταγράφουν αυτή την ώρα οριακά κέρδη περίπου 0,20%.

Πιέσεις εκδηλώνονται στα ομόλογα της Ευρωζώνης. Κόντρα στο ρεύμα τα ελληνικά, με τις αποδόσεις τους να υποχωρούν 6-7 μονάδες βάσης.

Στα θετικά της ημέρας η περαιτέρω υποχώρηση της τιμής του φυσικού αερίου (-2% στα 68,1 ευρώ), ενώ το πετρέλαιο ανεβαίνει (μπρεντ +3% στοα 80,9 δολάρια).

Μετοχές και δείκτες

Η ελληνική αγορά φαίνεται ότι έχει αποτιμήσει το πολιτικό-εκλογικό ρίσκο και εμφανίζει πλέον μικρότερη μεταβλητότητα. Αναλυτές και χρηματιστηριακοί παράγοντες εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για τη συνέχεια, αν και θεωρούν πιθανή μιά μικρή πρόσκαιρη διόρθωση.

Προς το παρόν ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 957,7 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,65%, ενώ νωρίτερα πήγε μέχρι +0,87% (στις 959,7 μονάδες) Ο FTASE25 της μεγάλης κεφαλαιοποίησης κερδίζει 0,60% στις 2.324,3 μονάδες. Στο +0,85% ο δείκτης των mid caps.

Ο τραπεζικός δείκτης πήγε +2% και τώρα σημειώνει άνοδο 1,40%. Προηγείται η  Alpha με +2,7%. Ακολουθεί η Πειραιώς με +2,4%. Επονται Εθνική +1,1% και  Eurobank +0,5%. Στο κόκκινο Τρ. Ελλάδος -0,9%, Attica Bank -2,5%.

Στο ταμπλό των εμποροβιομηχανικών και λοιπών blue chips συνεχίζεται η ανάκαμψη της Quest με +2,7%. Ακολουθούν Motor Oil +1,3%, ΔΕΗ και Σαράντης +1,2%,  Τιτάν +1%, Coca-Cola +0,5%.

Στο κόκκινο Jumbo -0,8%, Μυτιληναίος, Jumbo και Lamda -0,6%, ΟΠΑΠ -0,4%..

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: