ΕΚ για τα 8 χρόνια από επίθεση στο Charlie Hebdo: Η ελευθερία είναι το θεμέλιο των κοινωνιών μας | Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα 8 χρόνια από την επίθεση στο Charlie Hebdo – «Η ελευθερία είναι το θεμέλιο των κοινωνιών μας»

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με αφορμή τη θλιβερή επέτειο των 8 χρόνων από την δολοφονική επίθεση στο σατιρικό περιοδικό «Charlie Hebdo» κατά την οποία σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 11 από τους κορυφαίους σκιτσογράφους και δημοσιογράφους της Γαλλίας ανήρτησε:

Διαβάστε επίσης: Qatar Gate: «Ευτυχής σαν Εμίρης στην Ευρώπη» – Το αιχμηρό σκίτσο του Charlie Hebdo

«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τι συνέβη. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τι αντιπροσώπευαν. Δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ. Η ελευθερία είναι το θεμέλιο των κοινωνιών μας».

Τα γεγονότα

Υπενθυμίζεται ότι τα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo είχαν γίνει στόχος τρομοκρατικής επίθεσης τον Ιανουάριο του 2015.

Πριν από οκτώ χρόνια, επίσης, στις 7 Ιανουαρίου 2015, φανατικοί τρομοκράτες, οι οποίοι ισχυρίζονταν ότι δρουν στο όνομα του Ισλάμ, επιτέθηκαν στα γραφεία του γαλλικού σατιρικού περιοδικού «Charlie Hebdo» σκοτώνοντας 12 εργαζόμενους (στην πλειοψηφία τους σκιτσογράφους) και τραυματίζοντας άλλους 11, τιμωρώντας τους έτσι για την «προσβολή» του Προφήτη Μωάμεθ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από ΕΚ για τα 8 χρόνια από επίθεση στο Charlie Hebdo: Η ελευθερία είναι το θεμέλιο των κοινωνιών μας | Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: