«Έκανα το αυτονόητο»- Ο Χατζηδάκης ανακαλεί τις άδειες υπαλλήλων του ΕΦΚΑ για τις γιορτές

«Έκανα το αυτονόητο»- Ο Χατζηδάκης ανακαλεί τις άδειες υπαλλήλων του ΕΦΚΑ για τις γιορτές

Ανάκληση σε όλες οι άδειες των υπαλλήλων  για την περίοδο των εορτών ζητά ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης από τον Διοικητή του ΕΦΚΑ .
Αναλυτικότερα, από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, ζήτησε σήμερα από τον Διοικητή του ΕΦΚΑ, Παναγιώτη Δουφεξή, να μην δοθούν ή και να ανακληθούν όλες οι άδειες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ από τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021 μέχρι και την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022.

Ο κ. Χατζηδάκης βασίζει το σχετικό του αίτημα στις προβλέψεις του άρ. 49, παρ. 4 και 5 του ν. 3528/2007. Κατέληξε δε σε αυτή την απόφαση λαμβάνοντας υπόψιν την κρισιμότητα της περιόδου αναφορικά με την ταχεία έκδοση των συντάξεων και την αντιμετώπιση άλλων εκκρεμοτήτων των ασφαλισμένων μέχρι το τέλος του έτους, αλλά και την ανάγκη για ομαλή λειτουργία των υποκαταστημάτων και εξυπηρέτηση των πολιτών την περίοδο των εορτών.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του σχετικού νόμου οι άδειες που δεν χορηγούνται κατ’ εφαρμογή της συγκεκριμένης ρύθμισης θα χορηγηθούν υποχρεωτικά το 2022.

Η απόφαση του Υπουργού προκάλεσε αναμενόμενα αντιδράσεις στις οποίες έσπευσε να απαντήσει μέσω ανάρτησης του στο Facebook σημειώνοντας ότι έκανε το αυτονόητο προκειμένου να βγουν συντάξεις να εξυπηρετηθούν οι πολίτες και να μην ταλαιπωρηθούν μέσα στις γιορτές.

Σημείωσε ότι οι άδειες θα δοθούν κανονικά όπως προβλέπεται μέσα στο 2022.

“Με τόσους ανθρώπους που περιμένουν να πάρουν επιτέλους τη σύνταξή τους, με τόσους ασφαλισμένους που θέλουν να εξυπηρετηθούν, πχ να λάβουν ασφαλιστική ενημερότητα, ποσό λογικό θα ήταν ο υπουργός να παριστάνει ότι δεν συμβαίνει τίποτα;” διερωτήθηκε

Η ανάρτηση Κωστή Χατζηδάκη:
 

Θεωρούσα ότι έκανα το αυτονόητo: Ζήτησα να ανακληθούν οι άδειες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ, ενόψει των εορτών. Για να βγουν συντάξεις, για να κλείσουν εκκρεμότητες των ασφαλισμένων. Και για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες αυτές τις μέρες.

Βλέπω όμως ότι υπάρχουν αντιδράσεις από την Αυγή που χαρακτηρίζει την πρωτοβουλία μου “επικοινωνιακού τύπου απόφαση” και την Εφημερίδα των Συντακτών που γράφει ότι τάχα είμαι… σε αδιέξοδο. Ωστόσο το πρόβλημα δεν είναι δικό μου! Το πρόβλημα είναι των 6,5 εκατομμυρίων ασφαλισμένων και συνταξιούχων που δεν πρέπει να ταλαιπωρηθούν περαιτέρω αυτές τις μέρες. Κι όλοι αυτοί που διατυμπανίζουν ότι έχουν το μονοπώλιο της κοινωνικής πολιτικής δεν πρέπει να ξεχνούν…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: skai.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: