Έκανε «στράικ» η ουκρανική αντεπίθεση: Η αντοχή της Ρωσίας, η συνοχή της Δύσης και η διαδοχή Πούτιν

Έκανε «στράικ» η ουκρανική αντεπίθεση: Η αντοχή της Ρωσίας, η συνοχή της Δύσης και η διαδοχή Πούτιν

Με πικρές αλήθειες και νέες προκλήσεις συνοδεύτηκε η 20η Σύνοδος του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης στο Ουζμπεκιστάν, όπου ηγέτες κρατών με αναθεωρητικό προσανατολισμό βρέθηκαν για πρώτη φορά μετά την πανδημία ενώπιος ενωπίω, συζητώντας για την εμβάθυνση των σχέσεών τους σε σχέση και με τη διεθνή τάξη.

Τους προβολείς της δημοσιότητας, ωστόσο, έστρεψε πάνω του ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος αναγνώρισε δημόσια την επιτυχή ουκρανική αντεπίθεση, εξέλιξη που έχει φέρει τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις σε δυσμενή θέση. Ακολουθώντας μάλλον τη φιλοσοφική παράδοση της χώρας του, ο Ινδός Πρωθυπουργός – και τακτικός πελάτης των ρωσικών ορυκτών καυσίμων πλέον- Ναρέντρα Μόντι παρατήρησε, απευθυνόμενος προς το Ρώσο Πρόεδρο πως «δεν είναι σήμερα η ώρα για πόλεμο», καθώς η ασφάλεια των τροφίμων, των λιπασμάτων και των καυσίμων είναι από τις μεγαλύτερες ανησυχίες του κόσμου αυτή τη στιγμή.

«Γνωρίζω ότι η σημερινή εποχή δεν είναι εποχή πολέμου και σας μίλησα στο τηλέφωνο γι’ αυτό», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μόντι στον Πούτιν, με το Ρώσο Πρόεδρο να υποστηρίζει ότι κατανοεί τις όποιες ανησυχίες του Ινδού ομολόγου του. «Γνωρίζω τη θέση σας σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία και γνωρίζω τις ανησυχίες σας. Θέλουμε όλα αυτά να τελειώσουν το συντομότερο δυνατό», τόνισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, δηλώνοντας λυπημένος για το γεγονός ότι «η αντίθετη πλευρά, η ηγεσία της Ουκρανίας, απέρριψε τις ειρηνευτικές συνομιλίες» και θέλει να επιτύχει τους στόχους της με στρατιωτικά μέσα. Ωστόσο, «οι εμπορικές μας συναλλαγές αυξάνονται, χάρη στις πρόσθετες προμήθειες ρωσικών λιπασμάτων στις ινδικές αγορές, οι οποίες έχουν οκταπλασιαστεί. Είμαι αισιόδοξος ότι αυτό θα βοηθήσει σημαντικά τον γεωργικό τομέα της Ινδίας», έσπευσε να υπενθυμίσει ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου, επισημαίνοντας εμμέσως την προνομιακή θέση της Ινδίας σε σχέση με τις δυτικές χώρες απέναντι στα ρωσικά προϊόντα.

Παρά το… «καρφί» του Ινδού Προέδρου για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο Ρώσος Πρόεδρος τοποθετήθηκε ανοιχτά για την ουκρανική αντεπίθεση, λέγοντας πως η Ρωσία απαντά με αυτοσυγκράτηση στις ουκρανικές «τρομοκρατικές επιθέσεις και τα χτυπήματα σε υποδομές», προσθέτοντας επιπλέον ότι «οι αρχές του Κιέβου ανακοίνωσαν ότι άρχισαν και διεξάγουν μια ενεργή επιχείρηση αντεπίθεσης. Λοιπόν, ας δούμε πώς θα εξελιχθεί και πώς θα τελειώσει. Προς το παρόν, η Ρωσία ανταποκρίνεται με αυτοσυγκράτηση στα ουκρανικά χτυπήματα σε υποδομές και στις τρομοκρατικές τους…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: protothema.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: