Εκατοντάδες συλλήψεις σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις στη Ρωσία – Στους δρόμους η αντιπολίτευση

Εκατοντάδες συλλήψεις σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις στη Ρωσία - Στους δρόμους η αντιπολίτευση

Η αστυνομία συνέλαβε περισσότερα από 800 άτομα σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Μόσχα και σε άλλες 39 πόλεις της Ρωσίας, όπως μεταδίδουν το Γαλλικό Πρακτορείο και το Reuters επικαλούμενα το παρατηρητήριο OVD-Info.
Το παρατηρητήριο ODF-Info παρακολουθεί την τελευταία δεκαετία τις κινητοποιήσεις της αντιπολίτευσης στη Ρωσία.
Σε δεκάδες πόλεις της Ρωσίας ακτιβιστές εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην στρατιωτική επιχείρηση που εξαπέλυσε ο Πούτιν στο έδαφος της Ουκρανίας.
Η εισαγγελία της Μόσχας είχε προειδοποιήσει για τις «αρνητικές συνέπειες» που θα είχε η συμμετοχή σε «συγκεντρώσεις που δεν έχουν την έγκριση των αρχών» στις 24 Φεβρουαρίου.

Ο Πούτιν κάλεσε τους επιχειρηματίες να συνεργασθούν για να στηρίξουν την οικονομία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είπε απευθυνόμενος σήμερα σε Ρώσους επιχειρηματίες, τους διαβεβαίωσε ότι θα τους εξασφαλίσει ευνοϊκούς όρους στις δραστηριότητες τους, τους κάλεσε να συνεργασθούν με την κυβέρνηση για να στηρίξουν την οικονομία, ενώ αναφερόμενος στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία είπε ότι ήταν ένα αναγκαστικό μέτρο, επειδή οι δυτικοί εταίροι δεν άφησαν κανένα περιθώριο στην Ρωσία να ενεργήσει διαφορετικά.

«Αυτό που συμβαίνει είναι ένα αναγκαστικό μέτρο» υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος, λέγοντας ότι «απλώς δεν μας άφησαν καμία ευκαιρία να ενεργήσουμε διαφορετικά». Είπε επίσης ότι δημιούργησαν για την Ρωσία τέτοιους κινδύνους στον τομέα ασφαλείας, που ήταν αδύνατον να αντιδράσει με άλλα μέσα.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι εξεπλάγην από το ότι, στις συνομιλίες με την Ρωσία για τα θέματα ευρωπαϊκής ασφάλειας, οι δυτικοί εταίροι δεν μετακινήθηκαν από τις θέσεις τους ούτε κατά ένα εκατοστό.

Παράλληλα διαβεβαίωσε τους επιχειρηματίες ότι η Ρωσία παραμένει τμήμα της παγκόσμιας οικονομίας, και δεν προτίθεται να καταφέρει πλήγμα στο σύστημα του όποιου νοιώθει ότι είναι τμήματα. «Δεν προτιθέμεθα να πλήξουμε το σύστημα της παγκόσμιας οικονομίας στο οποίο βρισκόμαστε οι ίδιοι» είπε ο Πούτιν, προσθέτοντας ότι οι εταίροι της Ρωσίας στην Δύση «πρέπει να αντιληφθούν και να μην θέτουν στόχο να μας βγάλουν από αυτό το σύστημα».

Ο Ρώσος πρόεδρος διαβεβαίωσε τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην χώρα ότι θα τους εξασφαλίσει πλήρη ελευθερία, ενώ τους κάλεσε να συνεργαστούν με την κυβέρνηση για να στηρίξουν την οικονομία.

«Θα ήθελα να σας ζητήσω να δείτε με…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: protothema.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: