ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, 1η μέρα: Ο Ροβάνπερα επικεφαλής της τριπλής μάχης κορυφής

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, 1η μέρα: Ο Ροβάνπερα επικεφαλής της τριπλής μάχης κορυφής

Η πρώτη μέρα του 9ου φετινού αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ επιβεβαίωσε, ως έναν βαθμό, και όσο μπορεί αυτό να είναι εφικτό στη σύγχρονη εποχή του WRC, τον διαχρονικά σκληρό χαρακτήρα του αγώνα. Και, μάλιστα, εμπρός σε πολλές χιλιάδες θεατές στα βουνά, που περίμεναν για οκτώ χρόνια την επιστροφή των κορυφαίων οδηγών ράλι του κόσμου.

Η δυσκολία των πέντε σημερινών Ειδικών στους Αγ. Θεοδώρους (x2), στο Λουτράκι, στη Θήβα και στην Ελάτεια είχε να κάνει τόσο με τη σκληρότητα και τις πέτρες τους, όσο και με τις εναλλαγές στην πρόσφυση – που προέρχονταν κυρίως από την πρωινή υγρασία, στα σκιερά σημεία.

Οι συνθήκες αυτές διαμόρφωσαν ένα σκηνικό κάπως παράδοξο για χωμάτινο αγώνα του WRC: ο Σεμπαστιάν Οζιέ δεν έχασε πολύ χρόνο εκκινώντας πρώτος και καθαρίζοντας το δρόμο, και κατάφερε -αποφεύγοντας περίτεχνα κάθε πρόβλημα- να μείνει για τα καλά στη μάχη της νίκης.

Στην ουσία, ο πρωταθλητής είχε αυτό το μειονέκτημα μόνο για τις δύο πρώτες Ειδικές της ημέρας. Οι Τάνακ και Ροβάνπερα κέρδισαν μεν στους Αγ. Θεοδώρους 1 και στο Λουτράκι, αλλά ο Οζιέ δεν έχασε εκεί παρά ελάχιστα δευτερόλεπτα από τους δύο – και αυτή ήταν η μεγαλύτερη σημερινή του επιτυχία.

Στις επόμενες τρεις Ειδικές το μειονέκτημα του Οζιέ να εκκινεί πρώτος, και το αντίστοιχο πλεονέκτημα των Ροβάνπερα, Τάνακ, σχεδόν εξανεμίστηκε – λόγω των μηχανικών προβλημάτων που αντιμετώπισαν οι Τιερί Νεβίλ και Έλφυν Έβανς, που εκκινούσαν τις Ειδικές πίσω από τον Οζιέ.

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, 1η μέρα: Ο Ροβάνπερα επικεφαλής της τριπλής μάχης κορυφής Το Hyundai i20 WRC του Νεβίλ παρουσίασε πρόβλημα στο σύστημα διεύθυνσης στη ζώνη ελαστικών του Λουτρακίου, μετά τη δεύτερη Ειδική της ημέρας, καθώς και άλλα ηλεκτρικά προβλήματα. Το Toyota Yaris WRC του Έβανς, στο μεταξύ, έμεινε με προβληματικό κιβώτιο για το υπόλοιπο της ημέρας, αφήνοντας τον Ουαλό μόνο με την 4η σχέση στο κιβώτιο.

Ως αποτέλεσμα των προβλημάτων τους, οι Νεβίλ και Έβανς έμειναν εκτός μάχης για τη νίκη στο Ακρόπολις – και αυτό ίσως να είναι το τελειωτικό πλήγμα για τις όποιες ελπίδες διατηρούσαν για τον τίτλο. Ο Βέλγος και ο Εσθονός είναι, μέχρι στιγμής, οι πλησιέστεροι αντίπαλοι του Οζιέ για το πρωτάθλημα, ακολουθώντας τον σε απόσταση 38 βαθμών – καθώς μετά το Ακρόπολις απομένουν μόνο τρεις αγώνες.

Η εξέλιξη αυτή ίσως οδηγήσει τον Οζιέ να συμβιβαστεί στον ελληνικό αγώνα με κάτι λιγότερο από τη νίκη, για να αυξήσει περαιτέρω την απόστασή του στην κορυφή. Αλλά αυτό είναι κάτι που απομένει να φανεί τις δύο επόμενες μέρες.

Πίσω στη μάχη της σημερινής μέρας (9/9), τα προβλήματα των Νεβίλ και Έβανς σήμαιναν ότι οι δύο καθυστέρησαν…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sport24.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: