Εκπρόσωπος συνδικάτων: Είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν, η ΛΑΡΚΟ θα μείνει ανοιχτή και ενιαία

Εκπρόσωπος συνδικάτων: Είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν, η ΛΑΡΚΟ θα μείνει ανοιχτή και ενιαία

Μιλήστε φθηνά & ποιοτικά σε Κινητά & Σταθερά Ελλάδας | voipphone.com.gr |

«Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ είμαστε εδώ, όρθιοι, και αυτό το οφείλουμε στη μεγάλη αλληλεγγύη που έχετε δείξει όλο αυτό το διάστημα. Με ενότητα συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη για να μην κλείσει η ΛΑΡΚΟ, για να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας. Δίνουμε τη μάχη για να διασφαλιστούν σε κάθε περίπτωση τα δικαιώματα των εργαζομένων. Δεν χαρίζουμε τίποτα και σε κανέναν», ανέφερε, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, στη Λάρυμνα, το μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων και πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Νομού Φθιώτιδας, Παναγιώτης Πολίτης.

Ο κ. Πολίτης σημείωσε ότι όλο αυτό το διάστημα, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, με τον αγώνα τους, έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο εργατικό κίνημα και τόνισε: «Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες. Οι 80 νεκροί στις βάρδιες. Οι εκατοντάδες θάνατοι από επαγγελματικές ασθένειες και οι εκατοντάδες σακατεμένοι. Ο ιδρώτας όλων όσων γλιτώσαμε από τον θάνατο και τις αρρώστιες. Αυτά, αυτά είναι που έχουν κρατήσει τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή μέχρι σήμερα. Δεν τη χαρίζουμε. Είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν, η ΛΑΡΚΟ θα μείνει ανοιχτή και ενιαία».

Όπως υποστήριξε, με τις νομοθετικές ρυθμίσεις που ψήφισε η κυβέρνηση την περασμένη Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου, προωθείται η εκποίηση της ΛΑΡΚΟ, χωρίς να διασφαλίζονται η συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας εργοστασίου και μεταλλείων, ο παραγωγικός χαρακτήρας της και οι θέσεις εργασίας: «Με τα σήμερα δεδομένα, μέχρι το τέλος του έτους η ΛΑΡΚΟ δεν θα έχει ρεύμα, δεν θα έχει πρώτες ύλες, διακόπτονται οι συμβάσεις των εργαζομένων στις εργολαβίες, θα σταματήσει τη λειτουργία της. Η ΛΑΡΚΟ, μετά από 56 χρόνια συνεχόμενης λειτουργίας, στην κυριολεξία παίζεται στον “τζόγο”, για να εξυπηρετηθούν τα κέρδη μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Θέλουν να σταματήσουν τη λειτουργία της, να απολύσουν τους εργαζόμενους».

Επίσης, μίλησε για το ανελέητο χτύπημα που έχουν δεχθεί οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ μέσα από μεγάλες περικοπές και τις επιπτώσεις που ήδη έχουν γίνει αισθητές και στην τοπική κοινωνία.

Ο κ. Πολίτης επεσήμανε ότι όλο αυτό το διάστημα οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ «συγκρούστηκαν και αντιμετώπισαν στα ίσα τη λάσπη των μεγάλων καλοπληρωμένων αστικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης». «Η επίθεση, όμως, που δεχτήκαμε δεν ήταν μόνο από τα έξω. Ήτανε και είναι και από τα μέσα. Κυβερνητικός μηχανισμός μέσα στους εργαζόμενους, τσιράκια του Σταϊκούρα, κυρίως όπου είναι μπλεγμένοι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ακόμα και στο συνδικαλιστικό κίνημα, από την…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: