Έκτακτη σύσκεψη Μητσοτάκη με Τσιόδρα – Χαρδαλιά για την Βόρεια Ελλάδα: Η «έκρηξη» κρουσμάτων φέρνει νέα μέτρα

Έκτακτη σύσκεψη Μητσοτάκη με Τσιόδρα – Χαρδαλιά για την Βόρεια Ελλάδα: Η «έκρηξη» κρουσμάτων φέρνει νέα μέτρα

Στην ανάγκη λήψης έκτακτων μέτρων για τη Βόρεια Ελλάδα οδηγείται η κυβέρνηση, καθώς οι συνθήκες που διαμορφώνονται στην ιδιαιτέρως επιδημιολογικά επιβαρυμένη περιοχή καθίστανται πλέον μη διαχειρίσιμες. Οι γιατροί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης μιλούν για «εφημερίες τρόμου», ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων παρουσιάζει ραγδαία αύξηση. Για το λόγο αυτό ο πρωθυπουργός έχει συγκαλέσει σήμερα το πρωί διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, ενώ το απόγευμα θα λάβει μέρος στην τηλεδιάσκεψη με τους ευρωπαίους ηγέτες για την πορεία της πανδημίας.
Ενδεικτικό της κρίσιμης κατάστασης είναι ότι ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας «χτύπησε» καμπανάκι για όλη τη Βόρεια Ελλάδα και ιδιαιτέρως για τα Γρεβενά, την Πέλλα, τη Δράμα, την Πιερία, τη Λάρισα, τη Φλώρινα, τη Χαλκιδική και τον Έβρο.
Δοκιμάζονται τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης
Η υγειονομική μάχη στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης δεν έχει προηγούμενο, καθώς καθημερινά γιατροί και νοσηλευτές καλούνται να περιθάλψουν εκατοντάδες νέους ασθενείς.
Αργά χθες το βράδυ το newsbeast.gr συνομίλησε με τον παθολόγο-λοιμωξιολόγο, επιμελητής Α’ ΕΣΥ στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ», κο Θεόφιλο Χρυσανθίδη, ο οποίος περιέγραψε με δραματικούς τόνους της κατάσταση, καθώς όπως είπε «ξεκίνησε την γενική εφημερία με 230 ασθενείς Covid ενώ μέχρι τη λήξη της σήμερα το πρωί και με τις νέες εισαγωγές που θα προκύψουν, ο αριθμός αναμένεται να ξεπεράσει τους 300».
Αντίστοιχη η εικόνα και στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, καθώς κάθε κρεβάτι που αδειάζει είτε σε κοινό θάλαμο για τον κορονοϊό είτε σε εντατική μονάδα Covid-19, γεμίζει άμεσα παρόλο που το lockdown ισχύει στη Θεσσαλονίκη εδώ και 2 εβδομάδες. Το ίδιο πιεστική είναι και η κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο «Παπανικολάου». Ενδεικτικό είναι ότι οι γιατροί, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στην ασφυκτική πίεση, μετέτρεψαν τη μονάδα εγκαυμάτων του νοσοκομείου σε ΜΕΘ, έτσι ώστε να εξασφαλίσουν άλλα έξι κρεβάτια για τους ασθενείς με κορονοϊό, των οποίων η υγεία επιβαρύνεται και χρειάζονται διασωλήνωση. «Οι υγειονομικοί έχουν υπερβεί τον εαυτό τους. Μιλάμε για κρεβάτια εντατικής στις ΜΕΘ που έχουν γεμίσει όλα και αρχίζουμε να επεξεργαζόμαστε λύσεις ανάγκης, λύσεις λιγότερες αποτελεσματικές, αλλά λύσεις τις οποίες πρέπει να δώσουμε στους πολίτες» σημείωσε ο Συμεών Μεταλλίδης, επίκουρος καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας του ΑΠΘ.
Στη μάχη ιδιώτες γιατροί και…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: newsbeast.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: