Εκτός εκλογών το κόμμα Κασιδιάρη- Θα αποκλειστεί με νομοθετική ρύθμιση

Εκτός εκλογών το κόμμα Κασιδιάρη- Θα αποκλειστεί με νομοθετική ρύθμιση

 Βλέποντας τον κίνδυνο επανόδου στη Βουλή των νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής με νέο προσωπείο, η κυβέρνηση αποφασίζει να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία και να ψηφίσει διάταξη που θα αποκλείει από τις επικείμενες εκλογές το “κόμμα Κασιδιάρη”, καθώς και οποιαδήποτε μετάλλαξη του με νέο όνομα και άλλα πρόσωπα επικεφαλής.

Πρωταρχικός στόχος είναι βέβαια να αποτραπεί η “νεκρανάσταση” του ναζιστικού πολιτικού μορφώματος και η εκπροσώπηση των “παραφυάδων” του στο κοινοβούλιο, γεγονός που θα δημιουργούσε πολιτική δυναμική και θα επανέφερε στο προσκήνιο πρακτικές πολιτικής, ρατσιστικής και φυλετικής βίας, όπως αυτές που γνωρίσαμε στο χρόνια ανόδου της Χρυσής Αυγής.Πάβ

Ο αποκλεισμός των “επιγόνων” της Χρυσής Αυγής και το Νίκου Μιχαλολιάκου από τις εκλογές, εξυπηρετεί βέβαια εκλογικά τη Νέα Δημοκρατία, η οποία θα επιδιώξει να αλιεύσει ψήφους και στον δεξιό-ακροδεξιό χώρο, στην προσπάθεια της να εξασφαλίσει όχι μόνον  την πρωτιά, αλλά και μά σημαντική διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να πάει στην επαναληπτική αναμέτρηση με τον “αέρα” του σίγουρου νικητή.

 Με συναίνεση της αντιπολίτευσης

Πάντως η αντιπολίτευση δεν πρόκειται να “κολλήσει” στο ενδεχόμενο εκλογικό όφελος της ΝΔ και αναμένεται να στηρίξει την κυβερνητική πρωτοβουλία – έστω με κάποιες ενστάσεις για το περιεχόμενο της νομοθετικής ρύθμισης, προτάσσοντας ως μείζον την ανάγκη να μπει φρένο στην επιχειρούμενη αναβίωση της Χρυσής Αυγής και σε πολιτικούς φορείς που αντιστρατεύονται τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Τις κυβερνητικές προθέσεις γνωστοποίησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη του στο “Πρώτο Θέμα”, όπου προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση ώστε να μείνει εκτός Βουλής το κόμμα του καταδικασθέντα για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή.

“Οφείλει το πολιτικό σύστημα να εξαντλεί τα περιθώρια που δίνει το Σύνταγμα”, είπε ο πρωθυπουργός. “ Νομίζω αυτή η πρόταση τα λέει όλα. Τα υπόλοιπα θα τα πληροφορηθείτε σύντομα”.

Τι θα προβλέπει η διάταξη

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης που επεξεργάζεται το κυβερνητικό επιτελείο σε συνεργασία με συνταγματολόγους και νομικούς, προβλέπει ότι δεν έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν στις εκλογές

  • Κόμματα που αποτελούν ουσιαστικά συνέχεια άλλων πολιτικών σχηματισμών οι οποίοι με δικαστικές αποφάσεις χαρακτηρίστηκαν “εγκληματικές οργανώσεις’
  • Πολιτικοί σχηματισμοί των οποίων η οργάνωση και δράση δεν συμβάλλει στην ελεύθερη λειτουργία του…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: