Εκτόξευση των αντικειμενικών τιμών σε λαϊκές γειτονιές – «Παγώνουν» στα Β. Προάστια!

Aύξηση στις τιμές των ακινήτων εν μέσω πανδημίας είδε η ΤτΕ το γ' τρίμηνο

Έκρηξη των αντικειμενικών τιμών και της φορολογίας των ακινήτων σε λαϊκές περιοχές της Αθήνας και ολόκληρης της χώρας ανακοινώνει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Οι αυξήσεις υπερβαίνουν και το 80%, σε περιοχές του ευρύτερου κέντρου της Αθήνας, ενώ πιο επώδυνη είναι η νέα πραγματικότητα για τους κατόχους ακινήτων στις 3.754 ζώνες σε ολόκληρη την επικράτεια, οι οποίες εντάσσονται για πρώτη φορά στο αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού της φορολογητέας αξίας τους.

Οι νέες τιμές Εφορίας των ακινήτων ανακοινώνονται σήμερα, αλλά θα ισχύσουν από την 1η-1-2022 και θα εξακοντίσουν στα ύψη περίπου 20 φόρους (μεταξύ των οποίων και ο ΕΝΦΙΑ), τέλη, δημοτικά τέλη, που βαρύνουν τα ακίνητα, αλλά και τα πρόστιμα για παραβάσεις που αφορούν σε φορολογικές υποθέσεις ή υποθέσεις της Πολεοδομίας και του Κτηματολογίου.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας που θα ανακοινώσει το νέο φορολογικό πακέτο, θα υποστηρίξει ότι οι συνέπειες από την αύξηση των αντικειμενικών τιμών, θα περιοριστούν από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, μεσοσταθμικά κατά 8%, αλλά σίγουρα δεν επαρκεί και φυσικά δεν ανακουφίζει τους χιλιάδες μικροϊδιοκτήτες των ακινήτων, οι οποίοι θα δουν τη φορολογία για το σπίτι τους να εκτοξεύεται στα ύψη.

Για την έκταση των ανατιμήσεων των αντικειμενικών αξιών είχε προειδοποιήσει η Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ σημαντικές ανατιμήσεις κατέγραψαν και οι ιδιώτες εκτιμητές που είχε προσλάβει το υπουργείο Οικονομικών, για να καταγράψουν τις τρέχουσες τιμές αγοράς των ακινήτων.

Βασική αιτία που ώθησε στα ύψη τις τιμές των ακινήτων είναι οι βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb, λόγω της αυξημένης ζήτησης κατά την τελευταία πενταετία.

Τιμές Κηφισιάς στα Πετράλωνα!

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μεγαλύτερες αυξήσεις στις αντικειμενικές τιμές οι οποίες έχουν να αναπροσαρμοστούν από τον Ιούνιο του 2018, καταγράφονται σε περιοχές του ευρύτερου κέντρου της Αθήνας.

Στην περιοχή του Ψυρρή, οι τιμές υπερδιπλασιάζονται και από 1.200 ευρώ το τ.μ. αυξάνονται στην περιοχή των 2.500 ευρώ.

Επίσης απογειώνονται οι αντικειμενικές αξίες σε Θησείο, Πετράλωνα, την Πλατεία Βικτωρίας, Κυψέλη, Βοτανικό και Πατήσια.

Ακόμη, σημαντικές αυξήσεις καταγράφονται στις περιοχές πέριξ του Ελληνικού και συνολικά στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής.

Ακόμη, σημαντικές είναι οι αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες σε Ηλιούπολη, Αργυρούπολη, Άνω Γλυφάδα, Υμηττό, Ιλίσια, Λυκόβρυση, Νέα Πεντέλη.

Αντίθετα, στα Βόρεια Προάστια, οι αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών είναι…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: