Ελαφονταίν – Ο Αίσωπος αλλιώς, της Σοφίας Καψούρου στο Αμφιθέατρο της Τεχνόπολης

Ελαφονταίν - Ο Αίσωπος αλλιώς, της Σοφίας Καψούρου στο Αμφιθέατρο της Τεχνόπολης

Στο πλαίσιο του Christmas Factory, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, παρουσιάζεται, έως τις 8 Ιανουαρίου 2023, η παράσταση για παιδιά, «Ελαφονταίν, ο Αίσωπος αλλιώς», σε κείμενο της Σοφίας Καψούρου και σκηνοθεσία – ιδέα Γιώργου Σουλεϊμάν.
«Ελαφονταίν, ο Αίσωπος αλλιώς»
Ο «Ελαφονταίν, ο Αίσωπος αλλιώς» είναι μια εξαιρετική αφορμή να γνωρίσουν τα παιδιά τους Μύθους του Αισώπου μέσα από τα μάτια του γάλλου ποιητή και μυθοποιού Ζαν ντε Λα Φονταίν (Jean de La Fontaine).
Ο Ζαν ντε Λα Φονταίν, αλλιώς Λαφονταίν, είναι παγκόσμια γνωστός για τους Μύθους του, οι οποίοι αποτελούν μια αξεπέραστη, ποιητική μεταγραφή των Μύθων του Αισώπου, με αξιοθαύμαστο ύφος και ψυχολογικό βάθος. Οι Μύθοι του Λαφονταίν περιστρέφονται γύρω από τον εξής θεματικό άξονα: οι συμπεριφορές των ζώων είναι κοινές με τις συμπεριφορές των ανθρώπων, τις οποίες παρατηρούμε και βιώνουμε καθημερινά στην κοινωνία.
Ως πότε η αλεπού θα παραμένει πονηρή, η χελώνα θα είναι μόνο αργή, ο κόρακας γκρινιάρης και το ποντίκι αδύναμο; Σκοπός της παράστασής μας είναι, μπροστά στα μάτια των μικρών μας φίλων, οι αιώνιες διαφορές των ζώων, όπως του λαγού και της χελώνας, του κόρακα και της αλεπούς, του τζίτζικα και του μέρμηγκα, να γεφυρωθούν και να εξαφανιστεί το στίγμα και το αρνητικό πρόσημο που άφησαν σε κάθε ζώο οι Μύθοι του Αισώπου. Έφτασε η ώρα τα στερεότυπα να εξαλειφθούν και ο καλύτερος τρόπος είναι μέσα από την τρυφερότητα, το χιούμορ, τη φαντασία, την αλληγορία και τη διαχρονικότητα ενός μύθου. Τα ζώα είναι ο καθρέφτης μας και μέσα από τους Μύθους… αλλιώς, τα παιδιά θα συνειδητοποιήσουν πως το να είσαι ο εαυτός σου δεν σημαίνει να είσαι σε κόντρα με τον άλλον. Μπαίνοντας στη θέση του άλλου, καταλαβαίνουμε τον κόσμο, τον διπλανό μας, τον εαυτό μας.
Λίγα λόγια για την ιστορία
Σ’ ένα δάσος, όπου κατοικούν κάποιοι από τους ήρωες του Αισώπου, οι συνθήκες ζωής δεν είναι και τόσο ευχάριστες. Από τη μια, η ζέστη και οι υψηλές θερμοκρασίες λόγω της κλιματικής αλλαγής του πλανήτη μας και από την άλλη, οι εχθρικές σχέσεις των ζώων λόγω των Μύθων του Αισώπου. Ο Αίσωπος δεν περίμενε ποτέ ότι οι Μύθοι του θα δημιουργούσουν προβλήματα στις σχέσεις των ζώων, τα οποία παραμένουν άλυτα ακόμα και σήμερα.
Ο Λαγός είναι θυμωμένος με τη Χελώνα, ο Κόρακας είναι πολύ πικραμένος με την Αλεπού και ο Τζίτζικας νιώθει προδομένος από τον φίλο του τον Μέρμηγκα.
Ο Ελαφονταίν, το σοφό ελάφι, έρχεται ως απεσταλμένος του Αισώπου, για να λύσει τις διαφορές των ζώων και να φέρει την ειρήνη. Αυτό θα γίνει μόνο αν πείσει τα ζώα να ακούσουν το…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.monopoli.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: