Ελεγχος του διαβήτη με «τηλεχειριστήριο» – Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Ελεγχος του διαβήτη με «τηλεχειριστήριο»

Η έκθεση ποντικιών με διαβήτη τύπου 2 σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία οδήγησε σε έλεγχο του σακχάρου του αίματός τους – η ανακάλυψη ανοίγει τον δρόμο για μη παρεμβατικές θεραπείες της νόσου

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Αϊόβα ανακάλυψαν έναν νέο, ασφαλή, όπως υποστηρίζουν, τρόπο για μη παρεμβατικό έλεγχο του σακχάρου του αίματος. Οι επιστήμονες εξέθεσαν διαβητικά ποντίκια σε έναν συνδυασμό στατικού ηλεκτρικού πεδίου και μαγνητικού πεδίου επί λίγες ώρες την ημέρα και είδαν ότι η συνδυαστική αυτή μέθοδος επανέφερε σε φυσιολογικά επίπεδα δύο βασικούς δείκτες του διαβήτη τύπου 2, όπως ανέφεραν σε δημοσίευσή τους στην επιθεώρηση «Cell Metabolism».

Ενα νέο (ηλεκτρομαγνητικό) πεδίο για θεραπεία του διαβήτη

«Δημιουργήσαμε ένα ‘τηλεχειριστήριο’ για έλεγχο του διαβήτη» ανέφερε ο Κάλβιν Κάρτερ, ένας εκ των κύριων συγγραφέων της νέας μελέτης, μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Εργαστήριο του καθηγητή Παιδιατρικής, Οφθαλμολογίας και Οπτικών Επιστημών στο Κολέγιο Ιατρικής Carver του Πανεπιστημίου της Αϊόβα Βαλ Σέφιλντ (επίσης εκ των κύριων συγγραφέων της μελέτης). Ο δρ Κάρτερ προσέθεσε ότι «η έκθεση σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία για σχετικώς μικρά χρονικά διαστήματα μειώνει το σάκχαρο του αίματος και εξισορροπεί την απόκριση του οργανισμού στην ινσουλίνη. Η επίδραση φάνηκε μάλιστα να έχει διάρκεια ανοίγοντας τον δρόμο για μια θεραπεία βασισμένη στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία που θα μπορεί να εφαρμόζεται κατά τον νυχτερινό ύπνο και θα οδηγεί σε διαχείριση του διαβήτη όλη την ημέρα».

Η αναπάντεχη αυτή ανακάλυψη πιστεύεται ότι μπορεί να αλλάξει τη φροντίδα ασθενών με διαβήτη, κυρίως σε ό,τι αφορά ασθενείς που δεν συμμορφώνονται εύκολα προς τις συμβατικές θεραπείες. Σύμφωνα με τα νέα ευρήματα, τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία αλλάζουν την ισορροπία των οξειδωτικών και αντιοξειδωτικών στοιχείων στο ήπαρ, βελτιώνοντας την απόκριση του σώματος στην ινσουλίνη. Στη διαδικασία αυτή καθοριστικό ρόλο παίζουν μικρά μόρια τα οποία φαίνεται να λειτουργούν ως «μαγνητικές κεραίες».

Ευτυχής σύμπτωση

Το πρώτο εύρημα το οποίο οδήγησε στην υποσχόμενη αυτή μελέτη ήταν μια (ευτυχής) σύμπτωση. Η Σάνι Χουάνγκ, διδακτορική φοιτήτρια στο πεδίο του μεταβολισμού και του διαβήτη ήθελε να κάνει εξάσκηση σε ποντίκια λαμβάνοντας δείγματα αίματος και μετρώντας τα επίπεδα σακχάρου των πειραματοζώων. Ο δρ Κάρτερ προσφέρθηκε να της δανείσει μερικά από τα ποντίκια που χρησιμοποιούσε για…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: