Έλλειψη ερωτικής επιθυμίας στην εμμηνόπαυση – Τι να γνωρίζετε

Έλλειψη ερωτικής επιθυμίας στην εμμηνόπαυση - Τι να γνωρίζετε

Η έλλειψη επιθυμίας για σεξουαλική επαφή, είναι ένα κοινό πρόβλημα για τις γυναίκες πριν και κατά την εμμηνόπαυση, ωστόσο μπορεί να αποτελεί και σύμπτωμα άλλων παθήσεων.
Είτε πρόκειται για ορμονικές αλλαγές, ή για κατάθλιψη ή για χρόνια κόπωση, υπάρχουν λύσεις και η κατάλληλη βοήθεια.
Η αντιμετώπιση μπορεί να είναι απλή όπως η χρήση μιας λιπαντικής κρέμας ή η έγχυση υαλουρονικού οξέος ή μπορεί να χρειαστεί να ληφθεί φαρμακευτική αγωγή για τη θεραπεία μιας υποκείμενης νόσου. Ωστόσο, ακόμη και η ποιότητα της διατροφής μπορεί να επηρεάσει τη διάθεση για sex.
Ορμονικές αλλαγές
Πριν από την εμμηνόπαυση, η σεξουαλική ορμή κορυφώνεται λίγο πριν και μετά την ωορρηξία. Αλλά όταν σταματήσει η περίοδος, η μείωση των οιστρογόνων και αυτές οι ημέρες της έντονης επιθυμίας συνήθως μειώνονται δραστικά.

Οι γυναίκες που έχουν μπει στην εμμηνόπαυση μπορεί να ανταποκρίνονται λιγότερο στο άγγιγμα και μπορεί να δυσκολεύονται να νιώσουν σεξουαλική ορμή. Λιγότερα οιστρογόνα σημαίνει επίσης λιγότερη ροή του αίματος προς τον κόλπο και πιο έντονη ξηρότητα. Έτσι, λοιπόν συχνό πρόβλημα αποτελεί ο πόνος κατά τη σεξουαλική επαφή.

Τι μπορεί να σας βοηθήσει
Μπορείτε να δοκιμάσετε κάποιες ειδικές λιπαντικές αλοιφές από το φαρμακείο, με βάση το νερό.

Ανάλογα με την περίπτωση μπορεί να ενδείκνυνται τα συνταγογραφούμενα φάρμακα για την καταπολέμηση της κολπικής ξηρότητας αλλά και νεότερες θεραπείες όπως ή έγχυση υαλουρονικού οξέος στην ευαίσθητη περιοχή που έχει εξαιρετικά αποτελέσματα για μεγάλο χρονικό διάστημα με μία εφαρμογή στο ιατρείο, διάρκειας περίπου 10’.
Η παραδοσιακή θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης μπορεί να ελαττώσει τις εξάψεις και τα άλλα συμπτώματα που ίσως να επηρεάζουν την αυτό-εικόνα σας και να σας κάνουν να αισθάνεστε λιγότερο επιθυμητές.
Stress και σεξουαλική επιθυμία
Στη μέση ηλικία, συνήθως οι γυναίκες έχουν πολλές υποχρεώσεις. Συνήθως έχουν οικογένεια με μικρά παιδιά ή με παιδιά στην εφηβεία. Μπορεί παράλληλα να έχουν μια απαιτητική δουλειά, ή να πρέπει να φροντίσουν ένα μεγαλύτερο σε ηλικία μέλος της οικογένειας. Αυτές οι καταστάσεις μπορεί να αυξήσουν το stress, κι όταν προκαλείται περισσότερο stress συνήθως η σεξουαλική επιθυμία εξαφανίζεται.

Το να αποφεύγετε το σεξ, μπορεί να πυροδοτεί εντάσεις με το σύντροφό σας. Η χαμηλή επιθυμία είναι πιο συνηθισμένη σε μακροχρόνιες σχέσεις. Κι επειδή όλα αυτά μπορεί να συμβούν ξαφνικά, μπορεί να φαίνεται ότι ευθύνεται η εμμηνόπαυση αλλά μπορεί να υπάρχουν κι άλλοι…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: mothersblog.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: