Ελληνική Λύση: Έρμαια των κερδοσκόπων οι Έλληνες- Οι προτάσεις μας για την ενεργειακή κρίση

Ελληνική Λύση: Έρμαια των κερδοσκόπων οι Έλληνες- Οι προτάσεις μας για την ενεργειακή κρίση

«Οι εξελίξεις στο μέτωπο της Ουκρανίας οξύνουν τις ολέθριες συνέπειες της ενεργειακής κρίσης που ήδη πλήττει τα Ελληνικά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις», τονίζει σε ανακοίνωσή της η «Ελληνική Λύση», υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για το θέμα, εδώ και αρκετούς μήνες. 

«Η ΝΔ πρέπει άμεσα να διορθώσει τα εγκληματικά λάθη που έκανε τα τελευταία δύο χρόνια, χωρίς χρονοτριβή. Η ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός πρέπει να υλοποιήσει άμεσα τις προτάσεις που η Ελληνική Λύση έχει καταθέσει εδώ και αρκετούς μήνες. 

Η ολοκλήρωση του East Med, του μοναδικού ασφαλούς αγωγού για την ενεργειακή προμήθεια προς την Ελλάδα και την Ευρώπη είναι ύψιστη προτεραιότητα. Ζωτικής σημασίας είναι η έναρξη εξορύξεων του Ελληνικού ορυκτού πλούτου και η άμεση υπαναχώρηση από τις «παρανοϊκές» τοποθετήσεις ανώτατων κυβερνητικών αξιωματούχων περί «μη εξόρυξης».  

Η πλήρης επαναλειτουργία των λιγνιτικών εργοστασίων είναι αυτονόητη, προκειμένου η Ελλάδα να επανακτήσει την ενεργειακή της αυτάρκεια και αυτονομία. Άμεση πρέπει να είναι και η επιβολή πλαφόν στην τιμή πώλησης των καυσίμων, προκειμένου οι Έλληνες καταναλωτές να προστατευτούν από τα κρούσματα αισχροκέρδειας που πληθαίνουν.  

Είναι ανεπίτρεπτο οι Έλληνες να αφήνονται έρμαια στους κερδοσκόπους. Είναι καιρός η Ν.Δ. να αφήσει την «εξυπηρέτηση» των ολιγαρχών και να υπηρετήσει τους Έλληνες πολίτες», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η «Ελληνική Λύση». 

 

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: