Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Σημαντικός εταίρος της Γερμανίας η Ελλάδα για τη βιώσιμη μετάβαση στην οικονομία

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Σημαντικός εταίρος της Γερμανίας η Ελλάδα για τη βιώσιμη μετάβαση στην οικονομία

Η βιώσιμη μετάβαση της οικονομίας μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της διεθνούς συνεργασίας και του διασυνοριακού ανταγωνισμού κι η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός εταίρος για τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, σημείωσε ο υπουργός Οικονομίας, Καινοτομίας, Ψηφιοποίησης και Ενέργειας του κρατιδίου της Γερμανίας, Αndreas Pinkwart, τοποθετούμενος, σήμερα, ως κεντρικός ομιλητής στην ψηφιακή Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου. Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στο MoU της ΔΕΗ με την RWE για κοινές επενδύσεις στην αγορά των ΑΠΕ, δήλωσε ότι τις επόμενες ημέρες η επιδιωκόμενη συμφωνία θα λάβει την έγκριση της ΔΕΗ.

Αναλυτικότερα, όπως τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, στόχος της ΔΕΗ και της RWE είναι η εμβληματική αυτή επένδυση να υλοποιηθεί στον ταχύτερο δυνατό χρόνο και πρόσθεσε ότι αποτελεί μια από τις δύο μεγαλύτερες «πράσινες» επενδύσεις στη χώρα. Ως δεύτερη ανέφερε την πιλοτική επένδυση της Volkswagen στο χώρο της ηλεκτροκίνησης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αστυπάλαια.

Σημειώνεται ότι το MoU μεταξύ ΔΕΗ και RWE υπεγράφη πέρυσι τον Μάρτιο στο Βερολίνο στο πλαίσιο του Ελληνογερμανικού Οικονομικού Φόρουμ – Όραμα και Ευκαιρίες Επενδύσεων.

Ο υπουργός στάθηκε επίσης στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, εκτιμώντας ότι το 2020 η ύφεση που θα παρουσιάσει η Ελλάδα δεν θα είναι μακριά από το μέσο όρο της Ε.Ε., διότι η χώρα εφάρμοσε ταχύτατα όλα τα αναγκαία μέτρα στήριξης. Για το 2021 εκτίμησε ότι το κλίμα στην οικονομία θα αρχίσει να αλλάζει ήδη από το β΄ τρίμηνο, ενώ το γ΄ τρίμηνο θα εμφανίσει σημαντική ανάπτυξη, χάρη και στην ταχύτατη αλλά και με μεγάλη περίσκεψη και αποτελεσματικότητα χρήση των κοινοτικών ενισχύσεων. Τέλος, αναφερόμενος στο επενδυτικό ενδιαφέρον της Γερμανίας για την Ελλάδα, το σχολίασε ως υψηλό, δεδομένου ότι, όπως είπε, οι γερμανικές επενδύσεις είναι οι σημαντικότερες σε αξία ξένες επενδύσεις στη χώρα, ενώ τις χαρακτήρισε και ως επικερδείς για τους Γερμανούς επενδυτές, αναφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομίας, Καινοτομίας, Ψηφιοποίησης και Ενέργειας της Β. Ρηνανίας-Βεστφαλίας της Γερμανίας, Αndreas Pinkwart, αναφερόμενος στην απεξάρτηση της βιομηχανίας από τον άνθρακα σημείωσε ότι, η κυβέρνηση του κρατιδίου υποστηρίζει εντατικά τον μετασχηματισμό του κλάδου για την κλιματική ουδετερότητά του, γνωρίζοντας ότι τα περισσότερα προβλήματα αντιμετωπίζονται από οικονομικούς τομείς, των οποίων…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: