Ελληνοτουρκικά: «Καμία πρόκληση αναπάντητη» – Έτοιμη για όλα η Αθήνα

Ελληνοτουρκικά: «Καμία πρόκληση αναπάντητη» - Έτοιμη για όλα η Αθήνα

Η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να αφήσει καμία πράξη της τουρκικής πλευράς αναπάντητη, είναι το μήνυμα που εκπέμπεται από την Αθήνα με φόντο όσα εκτυλίχθηκαν στην Πράγα. Την ίδια ώρα, με στόχο τη συγκρότηση ενός ελληνοαιγυπτιακού μετώπου ενάντια στο παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επισκέπτεται σήμερα το Κάιρο όπου θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σαμέχ Σούκρι.

«Αυτό που είδαμε στην Πράγα και συνειδητοποιήσαμε για μία ακόμη φορά είναι ότι η κυβέρνηση προφανώς και δεν παρασύρεται από τις προκλήσεις και τη ρητορική τακτική και στρατηγική της Τουρκίας. Όμως, από την άλλη πλευρά, δεν πρόκειται να αφήσει κανένα λόγο και καμία πράξη της τουρκικής πλευράς αναπάντητη. Αυτό το συνειδητοποίησε καλά ο κ. Ερντογάν και στην Πράγα» ανέφερε συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Τόνισε ακόμη πως «οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για όλα» καθώς «βλέπουμε διαρκώς ότι οι Τούρκοι προσπαθούν είτε με μυθεύματα, είτε με τελείως παράνομες και έκνομες ενέργειες όπως είναι το ‘τουρκολιβυκό μνημόνιο’, να δημιουργήσουν κάποια τελεσμένα και να χτίσουν πάνω σε αυτά το επόμενο βήμα της προπαγάνδας ή των διεκδικήσεών τους». «Η χώρα μας οφείλει να είναι σε εγρήγορση, όπως και είμαστε. Ψύχραιμα, αποφασιστικά αλλά και σε απόλυτη ετοιμότητα, όπως έχουμε δείξει πάρα πολλές φορές, να αποδομήσουμε αυτή την προπαγάνδα και να αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε πρόκληση είτε αυτή είναι στο πεδίο το διπλωματικό, είτε είναι στο πεδίο του λόγου, είτε είναι στο πεδίο των πράξεων» υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου.

Όπως είπε, «η προσοχή μας είναι εστιασμένη σε όλα τα σημεία που μπορεί να εκδηλωθεί η τουρκική προκλητικότητα είτε με τη μορφή υβριδικών απειλών, είτε με οτιδήποτε άλλο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαπίστωσε από πολύ νωρίς, από το 2020, την κλιμακούμενη αυτή στρατηγική της Τουρκίας και φρόντισε με τις διεθνείς συμμαχίες, τον καθαρό λόγο στο διεθνές πολιτικό σκηνικό, αποδομώντας τα επιχειρήματα της Τουρκίας, να συντονίσει την Ελλάδα με το διεθνές ρολόι της Ιστορίας. Αν σήμερα η χώρα μπορεί να μην πανικοβάλλεται και να μην τρομοκρατείται, είναι διότι διπλωματικά, κοινωνικά, οικονομικά και στρατιωτικά είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση από τους απέναντι που μας προκαλούν» επεσήμανε.

Σημείωσε ακόμη πως η Ελλάδα από τη μια είναι μια χώρα που επιδιώκει την ειρήνη, την ασφάλεια, τη σταθερότητα, την ησυχία, καθώς δεν έχει τίποτα με τον τουρκικό λαό, από την άλλη, όμως,…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: