ΕΛΣΤΑΤ: Οριακή πτώση για τη βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο

ΕΛΣΤΑΤ: Οριακή πτώση για τη βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο

Οριακή μείωση εμφάνισε η βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ΕΛΣΤΑΤ. Ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Ιανουαρίου 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2021, παρουσίασε μείωση 0,2% έναντι αύξησης 3,6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2021 με το 2020.

Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Ιανουαρίου 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2021, παρουσίασε μείωση 4,0%.

Ο δείκτης του κλάδου εξόρυξης μεταλλευμάτων σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση, ενώ ο δείκτης του κλάδου παραγωγής βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και φαρμακευτικών σκευασμάτων σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση κατά τον Ιανουάριο 2022 σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2021.

Κατά τη σύγκριση των δεικτών του Ιανουαρίου 2022 με τους αντίστοιχους δείκτες του Ιανουαρίου 2021, η μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση καταγράφηκε επίσης στον κλάδο εξόρυξης μεταλλευμάτων, ενώ η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση καταγράφηκε στον κλάδο κατασκευής μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων και ημιρυμουλκούμενων.

 

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: