Εμμηνορροϊκή ημικρανία: Τρόποι αντιμετώπισης και πρόληψη

Εμμηνορροϊκή ημικρανία: Τρόποι αντιμετώπισης και πρόληψη

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Ο όρος “εμμηνορροϊκή ημικρανία” αναφέρεται σε επεισόδια ημικρανίας που συνδέονται με τον εμμηνορροϊκό κύκλο.

Τι είναι η εμμηνορροϊκή ημικρανία;
Η ημικρανία είναι τρεις φορές πιο συχνή στις γυναίκες από ό, τι είναι στους άνδρες. Ο όρος «εμμηνορροϊκή ημικρανία» περιγράφει επεισόδια που φαίνεται να προκαλούνται από ορμονικές διακυμάνσεις. Υπάρχουν δύο είδη εμμηνορροϊκής ημικρανίας: Η «καθαρή εμμηνορροϊκή ημικρανία», που αφορά τις γυναίκες που έχουν μόνο επεισόδια κατά τη διάρκεια της εμμηνόρροιας και η «ημικρανία που έχει σχέση με την εμμηνόρροια». Στη δεύτερη περίπτωση, τα επεισόδια ημικρανίας συχνά συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της έμμηνου ρήσης, αλλά όχι πάντα, και η εμμηνόρροια φαίνεται να είναι απλά ένας από τους πολλούς παράγοντες που την προκαλούν.
Η εμμηνορροϊκή ημικρανία μπορεί επίσης να προκύψει από ορμονικές αλλαγές κατά τη διάρκεια της περιεμμηνόπαυσης, της εγκυμοσύνης ή μιας θεραπείας με από του στόματος αντισυλληπτικά.

Συμπτώματα
Ημικρανία είναι μια κατάσταση που προκαλεί συχνούς μέτριους έως σοβαρούς πονοκεφάλους στη μία πλευρά του κεφαλιού. Ο παλλόμενος πόνος τείνει να είναι το κύριο σύμπτωμα, αλλά πολλοί άνθρωποι βιώνουν κι άλλα όπως:
Ναυτία
Έμετο
Ευαισθησία στο φως, τον ήχο ή και τα δύο
Οπτικοακουστικές διαταραχές που τείνουν να εμφανίζονται πριν από άλλα συμπτώματα
Οι γυναίκες με εμμηνορροϊκή ημικρανία συχνά έχουν τα επεισόδια αυτά κατά τη διάρκεια της περιόδου τους ή λίγο πριν ή μετά από αυτή. Ωστόσο, αυτά τα επεισόδια μπορεί να εμφανιστούν κατά την έναρξη μιας ορμονικής φαρμακευτικής αγωγής ή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή της περιεμμηνόπαυσης.
Τα επεισόδια ημικρανίας που προκαλούνται από αυτές τις ορμονικές αλλαγές μπορεί να είναι πιο συχνά, σοβαρά, ή δύσκολο να αντιμετωπιστούν από άλλα. Γενικά, οι γιατροί κάνουν διάγνωση ημικρανίας εάν ένα άτομο έχει συμπτώματα ημικρανίας που διαρκούν 4-72 ώρες για τουλάχιστον πέντε φορές.

Αιτίες
Οι επιστήμονες δεν είναι απολύτως σίγουροι σχετικά με το τί προκαλεί την ημικρανία. Ωστόσο, η φλεγμονή μπορεί να διαδραματίσει κάποιο ρόλο.
Οι χημικές ουσίες στον εγκέφαλο μπορεί επίσης να προκαλέσουν πρήξιμο στην περιοχή των αιμοφόρων αγγείων. Εάν αυτό ερεθίσει τα νεύρα που είναι κοντά στο κεφάλι, μπορεί να προκληθούν νευρολογικές αλλαγές και πόνος.
Οι ορμόνες επηρεάζουν τα επίπεδα φλεγμονής. Ενεργούν ως αγγελιοφόροι και μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο συμπεριφοράς μερών του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των αιμοφόρων αγγείων.

Οι…,https://eidiseis.news/wp-content/uploads/2021/02/Εμμηνορροϊκή-ημικρανία-Τρόποι-αντιμετώπισης-και-πρόληψη.jpg

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: shape.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: