Εμβολιασμοί: Ποια χώρα δίνει προτεραιότητα στους νέους και γιατί; | Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Εμβολιασμοί : Ποια χώρα δίνει προτεραιότητα στους νέους και γιατί;

Η Ινδονησία προστέθηκε στις χώρες που ξεκίνησαν τη δωρεάν διανομή εμβολίων κορωνοϊού, προκειμένου να ανακόψουν την πορεία της πανδημίας και να καταφέρουν να ανοίξουν και πάλι την οικονομία τους.

Όμως η χώρα χαράσσει μια αξιοσημείωτα διαφορετική πορεία από τις υπόλοιπες. Στην πρώτη φάση του προγράμματος, αμέσως μετά τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής, δεν πρόκειται να εμβολιάσει τους ηλικιωμένους, αλλά τους εργαζόμενους ηλικίας 18 έως 59 ετών.

Πώς αποφασίστηκε η προτεραιότητα των νεαρών εργαζομένων;

Ο καθηγητής Αμίν Σοεμπαντρίο, που συμμετέχει στην επιτροπή που πρότεινε στην κυβέρνηση τη στρατηγική προτεραιότητας στους νέους, υποστηρίζει ότι αυτή η κίνηση βγάζει νόημα, αφού οι νέοι εργαζόμενοι είναι εκείνοι που «βγαίνουν από το σπίτι και κινούνται παντού και το βράδυ γυρίζουν σπίτι στις οικογένειές τους».

Αλλαγές στα ΑΕΙ : Ερωτήσεις και απαντήσεις

«Στοχεύουμε σε εκείνους που είναι πιο πιθανό να μεταδώσουν τον ιό», εξήγησε στο BBC.

Υποστηρίζει ότι αυτή η προσέγγιση αυξάνει τις πιθανότητες της χώρας να επιτύχει ανοσία της αγέλης.

Πιστευόταν ότι απαιτείται να εμβολιαστεί το 60-70% του παγκόσμιου πληθυσμού προκειμένου να περιοριστεί επαρκώς η εξάπλωση της πανδημίας. Ωστόσο αυτό το ποσοστό θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο αν οι νέες, πιο μεταδοτικές μεταλλάξεις του ιού διαδοθούν ευρέως.

«Αυτός είναι ο μακροπρόθεσμος στόχος μας –ή έστω να μειώσουμε σημαντικά την εξάπλωση, ώστε η πανδημία να τεθεί υπό έλεγχο και να ανοίξουμε και πάλι την οικονομία», εξηγεί ο Σοεμπαντρίο.

Η Ινδονησία, μια χώρα με πληθυσμό 270 εκατ. ανθρώπων, έχει τον υψηλότερο συνολικό αριθμό κρουσμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας. Σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, περίπου το 80% των κρουσμάτων αφορούν το εργατικό δυναμικό.

Αν και τα σχολεία και τα κυβερνητικά κτίρια παραμένουν κλειστά εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, η κυβέρνηση έχει αντισταθεί στα αυστηρά lockdown, φοβούμενη τις επιπτώσεις που θα είχε μια τέτοια κίνηση για την εθνική οικονομία. Περισσότεροι από τον μισό πληθυσμό εργάζονται στην παραοικονομία, πράγμα που συνεπάγεται ότι αδυνατούν να εργαστούν εξ αποστάσεως.

Ο νέος υπουργός υγείας της χώρας, Μπούντι Γκουνάντι Σαντικίν υπερασπίστηκε τη στρατηγική επιμένοντας ότι δεν αφορά μόνο την οικονομία, αλλά και την «προστασία των ανθρώπων και τη στόχευση πρώτα σε εκείνους που είναι πιο πιθανό να κολλήσουν και να μεταδώσουν τον ιό».

«Εστιάζουμε σε εκείνους που αλληλεπιδρούν με πολλούς ανθρώπους εξαιτίας της δουλειάς τους, τους οδηγούς ταξί, την…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: