Εμβολιασμός για παιδιά 5 έως 11 στις ΗΠΑ | Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Εμβόλιο – Οι λιλιπούτειοι Αμερικανοί μπαίνουν στη σειρά

Οι πρώτες δόσεις χορηγήθηκαν αυτή τη φορά με δώρο παιχνίδια και κάπες υπερηρώων.

Ο σχεδιασμός σε ορισμένες πόλεις για τις επόμενες ημέρες περιλαμβάνει κι άλλους τρόπους ανταμοιβής για αυτή τη νέα κατηγορία εμβολιαζόμενων κατά της Covid-19.

Ενεργειακή κρίση – Στο προσκήνιο τα φωτοβολταϊκά σε σπίτια και επιχειρήσεις – Πόσο συμφέρουν [πίνακας]

Στη Νέα Υόρκη για παράδειγμα ετοιμάζουν δωροκάρτες των 100 δολαρίων, επισκέψεις στο Άγαλμα της Ελευθερίας και δωρεάν εισιτήρια σε αθλητικές διοργανώσεις.

Παραλήπτες είναι όσα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών προσέλθουν με τους γονείς τους για τη χορήγηση της πρώτης δόσης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, που προ ημερών εγκρίθηκε από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων ειδικά για αυτή την ηλικιακή ομάδα.

Η δόση είναι μικρότερη και σε διαφορετική συσκευασία από αυτή που χρησιμοποιείται στους ενήλικες.

Η διαδικασία άρχισε στις ΗΠΑ σε χαμηλούς ρυθμούς σε νοσοκομεία, παιδιατρεία και φαρμακεία την Τετάρτη.

Συνολικά, 28 εκατομμύρια παιδιά 5-11 ετών είναι επιλέξιμα για τη χορήγηση των συνολικά δύο δόσεων του εμβολίου.

Οι έφηβοι 12-15 ετών έχουν ήδη ενταχθεί προ εξαμήνου στο αμερικανικό πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της Covid-19.

Εμβολιασμός για παιδιά 5 έως 11 στις ΗΠΑ | Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα OnlineΗΠα

Μια κρίσιμη φάση

Η έγκριση για τη χορήγηση εμβολίου στα μικρότερα παιδιά έρχεται σε μια κομβική περίοδο στις ΗΠΑ, καθώς πλησιάζει η Ημέρα των Ευχαριστιών, στις 25 του μήνα.

Γιορτή, που παραδοσιακά για τους Αμερικανούς σημαίνει ταξίδια, μεγάλα οικογενειακά τραπέζια και πολυπληθείς συναντήσεις.

Πρόκειται για μία κρίσιμη φάση στην εκστρατεία εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού των ΗΠΑ, σχεδόν ένα χρόνο μετά την έναρξη με τους ενήλικες, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η χορήγηση τρίτης δόσης σε ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες κι ενώ περίπου ένα στα τέσσερα νέα καταγεγραμμένα κρούσματα είναι σε ανήλικα, μετά και το άνοιγμα των σχολείων. Εμβολιασμός για παιδιά 5 έως 11 στις ΗΠΑ | Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Μέχρι σήμερα, περίπου 1,9 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας 5-11 ετών έχουν μολυνθεί από τον κοροναϊό επί αμερικανικού εδάφους.

Παρά το ότι η σοβαρή νόσησής τους δεν είναι συχνή, περισσότερα από 8.300 παιδιά αυτής της ηλικιακής ομάδας έχουν μέχρι στιγμής εισαχθεί με Covid-19 στα αμερικανικά νοσοκομεία.

Πολλά χρειάστηκε να νοσηλευτούν στην εντατική, ενώ 146 έχουν πεθάνει.

Άλλα 5.200 παιδιά, με μέσο όρο ηλικίας τα 9 έτη, που μολύνθηκαν από κοροναϊό, αρκετά χωρίς συμπτώματα, παρουσίασαν πολυσυστημικό φλεγμονώδες σύνδρομο (MIS-C).

Πρόκειται για μία σπάνια πάθηση, που προκαλεί φλεγμονή σε ζωτικά όργανα και χωρίς την κατάλληλη αγωγή μπορεί να να αποβεί μοιραία. Εμβολιασμός για παιδιά 5 έως 11 στις ΗΠΑ | Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Μικτή εικόνα

Ενόψει της…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: