Εμβόλιο: O παγκόσμιος χάρτης – Η θέση της Ελλάδας – Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Εμβόλιο: O παγκόσμιος χάρτης – Η θέση της Ελλάδας - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Σαν χτες πριν ένα χρόνο το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων ανακοίνωσε πως 59 περιπτώσεις πνευμονίας που ενδεχομένως συνδέονται με κάποιον νέο κορωνοϊό εντοπίστηκαν στη  Γουχάν. Ένα χρόνο μετά ο κορωνοϊός έχει σαρώσει στο πέρασμα του τόσο την Ασία, όσο την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Εξαιτίας του Covid-19 σχεδόν δύο εκατομμύρια άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ πολλές χώρες του πλανήτη έχουν δει την οικονομία τους να καταρρέει εξαιτίας των σκληρών απανωτών lockdown που είχαν ως αποτέλεσμα την «παράλυση» της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Μπροστά στο τρίτο κύμα – Καμπανάκι ειδικών – Οι ενδείξεις που φοβίζουν

Στα αρνητικά της πανδημίας φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην προσθέσουμε το ψυχολογικό αποτύπωμα που έχει αφήσει η πανδημία σε εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι στερούνται τη δουλειά τους, πολλές από τις καθημερινές τους δραστηριότητες και ανάγκες.

Ωστόσο είναι αυτονόητο πως πρώτο μέλημα όλων μας είναι (και πρέπει να είναι)  η δημόσια υγεία, η προστασία των συνανθρώπων μας και ιδίως όσων ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Το έτος αυτό όμως είναι διαφορετικό από το προηγούμενο καθώς πλέον βλέπουμε φως στο τούνελ του κορωνοϊού. Κι αυτό το φως ήρθε με την έναρξη του εμβολιασμού.

Πλέον οι περισσότερες χώρες του κόσμου έχουν ξεκινήσει να εμβολιάζουν τους πολίτες τους, συνεχίζοντας βέβαια να τηρούν και όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας.

Η στρατηγική δεν είναι παντού η ίδια καθώς πολλές χώρες δεν έχουν ούτε την ίδια ταχύτητα εμβολιασμού, ούτε έχουν προμηθευτεί το ίδιο εμβόλιο για τους πολίτες τους.

Ασία – Ευρώπη σημειώσατε 1- 0 στα εμβόλια

Ωστόσο ο στόχος είναι ένας και είναι κοινός! Να εμβολιαστεί με ασφάλεια όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μερίδα του πληθυσμού ώστε να «τελειώσουμε» τον κορωνοϊό γρηγορότερα.

Με βάση αυτό το στοιχείο το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC)  εξέδωσε σήμερα έναν πίνακα με την κατάταξη των χωρών που έχουν κάνει τα περισσότερα εμβόλια ανά ένα εκατομμύριο κατοίκους. Εμβόλιο: O παγκόσμιος χάρτης – Η θέση της Ελλάδας - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Όπως φαίνεται και στον πίνακα πρώτο με τεράστια διαφορά παραμένει το Ισραήλ, το οποίο έχει ήδη εμβολιάσει 9.523,26 κατοίκους/ένα εκατ. πληθυσμού (δηλαδή πάνω από το 10% του πληθυσμού του) μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα.

Ακολουθούν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν με μεγάλες αποκλείσεις από την πρώτη χώρα.

Η θέση της Ελλάδας

Η χώρα μας βρίσκεται στην 18η θέση, μία θέση κάτω από την Ουγγαρία και δύο από την Γερμανία έχοντας κάνει μέχρι τις 9 Ιανουαρίου 507,53 δόσεις εμβολίου ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

Μάλιστα όπως φαίνεται και…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: