Ένα από τα καλύτερα διεθνώς το νέο Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Ένα από τα καλύτερα διεθνώς το νέο Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας -Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, ο γραμματέας δημόσιας υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, δήμαρχοι, υπηρεσιακοί παράγοντες και πολίτες. Εκπρόσωποι του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», το οποίο θα χρηματοδοτήσει το έργο, παρουσίασαν τα αρχιτεκτονικά σχέδια, τις μελέτες και τις εξελίξεις σχετικά με την πρόοδο που έχει επιτευχθεί, απάντησαν στις ερωτήσεις του κοινού και ακολούθησε συζήτηση.

«Σημαντικό σημείο στη διαμόρφωση του υγειονομικού χάρτη της Θεσσαλονίκης» χαρακτήρισε το έργο ο υφυπουργός Εσωτερικών, Σταύρος Καλαφάτης, ενώ ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, είπε ότι υλοποιείται ένα έργο μοναδικό, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και διεθνώς. Επίσης, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, διαβεβαίωσε ότι το ελληνικό δημόσιο τηρεί το χρονοδιάγραμμα για την κατασκευή του.

Ακόμα, η αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος της Πρωτοβουλίας για την Υγεία του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», Ελιάννα Κονιάλη, ανέφερε, ότι το νοσοκομείο θα χτιστεί σε δύο οικόπεδα και θα αποτελείται από δύο οικοδομήματα. Θα υπάρχουν, μεταξύ άλλων, χώροι για οικογένειες, συνοδούς, ενώ το συγκρότημα θα περιβάλλεται από κήπους και πράσινο.

Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο της διαβούλευσης, που γίνεται σε εξαμηνιαία βάση, με την τοπική κοινωνία για το έργο, που θα γίνει στην περιοχή τους στο Φίλυρο και θα εξυπηρετεί τη Β. Ελλάδα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: onmed.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: