Ένα ηλεκτρικό, βρετανικό διθέσιο σπορ αυτοκίνητο του μέλλοντος

Ένα ηλεκτρικό, βρετανικό διθέσιο σπορ αυτοκίνητο του μέλλοντος

Τα αυτοκίνητα του μέλλοντος θα είναι ηλεκτρικά. Πώς θα μοιάζουν, όμως, και τι δυνατότητες θα έχουν, το διαπιστώνουμε σχεδόν καθημερινά με τις παρουσιάσεις που γίνονται.

Η κοινοπραξία τεσσάρων βρετανικών εταιρειών αυτοκινήτων και τεχνολογίας: Astheimer, Potenza Technology, BAMD και Conjure, παρουσίασε το πρωτότυπο AURA, ένα ηλεκτρικό όχημα μεγάλης εμβέλειας, με πρωτοποριακή τεχνολογία HMI που συνδέει τον οδηγό με το όχημα και τον περιβάλλοντα χώρο.

Ένα ηλεκτρικό, βρετανικό διθέσιο σπορ αυτοκίνητο του μέλλοντος

Το AURA διαθέτει βιώσιμα, σύνθετα υλικά, νέα τεχνολογία μπαταριών, αποδοτικότητα στο σύστημα μετάδοσης κίνησης και εμβληματικό σχεδιασμό, προσανατολισμένο στην αεροδυναμική. Το όχημα έχει σχεδιαστεί γύρω από μια μοναδική διεπαφή ανθρώπινης μηχανής (HMI), για να συνδέσει τον οδηγό με το όχημα και το περιβάλλον του, προκειμένου να εξαλείψει τις φοβίες για τα σημεία φόρτισης και την εμβέλεια.

Ένα σύστημα ενημέρωσης / ψυχαγωγίας 10 ιντσών στο κέντρο και μια κυκλική οθόνη 5 ιντσών στο επίπεδο του τιμονιού, βρίσκονται στην καρδιά του HMI. Χρησιμοποιώντας το πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα Android Automotive, η τεχνολογία του Spark EV ενσωματώθηκε για να δείξει την επόμενη γενιά λογισμικού και εφαρμογών HMI, συμπεριλαμβανομένου του λογισμικού μηχανικής εκμάθησης που παρακολουθεί τον καιρό, το στυλ οδήγησης και το περιβάλλον για να παρέχει σχεδόν τέλεια ενεργειακή βελτιστοποίηση κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Ετσι, διασφαλίζεται ότι ο οδηγός δεν θα μείνει ποτέ απροσδόκητα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ή δεν θα περιμένει σε ένα σημείο φόρτισης για περισσότερο από όσο είναι απαραίτητο.

Ένα ηλεκτρικό, βρετανικό διθέσιο σπορ αυτοκίνητο του μέλλοντος

Επίσης, το όχημα συνδέεται σε πραγματικό χρόνο με την υπηρεσία cloud AURA, η οποία παρέχει στον οδηγό, εφόσον το επιθυμεί, με τηλεματική που αναλύει τον τρόπο οδήγησης στις κανονικές διαδρομές, για τη μεγιστοποίηση της εμβέλειας και ελαχιστοποίησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον.

Χρησιμοποιώντας φυσικές σύνθετες ίνες από τη BAMD Composites και φυσικό υφαντό ύφασμα της BCOMP, για την κατασκευή των πάνελ αμαξώματος, σημαίνει ότι υπάρχει λιγότερη μάζα για τις μπαταρίες τεχνολογίας Potenza. Η χρήση φυσικών ινών είναι επίσης πιο καθαρή στο περιβάλλον για παραγωγή και ανακύκλωση, σε σύγκριση με ισοδύναμα μετάλλων και ταιριάζει με βιώσιμο δέρμα vegan στο εσωτερικό.

Ένα ηλεκτρικό, βρετανικό διθέσιο σπορ αυτοκίνητο του μέλλοντος

Το Aura τροφοδοτείται από ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης στους πίσω τροχούς και είναι ικανό για αυτονομία περίπου 650 χλμ. μέσω δύο μπαταριών 44 kWh (συνολικά 88 kWh). Χάρη στην πρωτοποριακή κατασκευή, τοποθετώντας τη μια μπαταρία μπροστά και την άλλη κάτω από το σασί του αυτοκινήτου, έχει…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sport24.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: