Ένα “τέρας” απειλεί τον Ερντογάν: ο πληθωρισμός

Ένα "τέρας" απειλεί τον Ερντογάν: ο πληθωρισμός

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

https://www.etsy.com/listing/804994360/bracelet-handmade-women-gold-plated

Ένα "τέρας" απειλεί τον Ερντογάν: ο πληθωρισμός

Αν το καθεστώς Ερντογάν κινδυνεύει από κάτι, αυτό είναι η τουρκική οικονομία. Νέα αύξηση του πληθωρισμού στο 17,1% τον Απρίλιο και όπως γράφει η ιστοσελίδα Ahval, είναι η μεγαλύτερη αύξηση απ΄ όλες τις οικονομίες των αναδυόμενων αγορών.

Ο πληθωρισμός  επιταχύνεται μετά την πτώση της λίρας έναντι του δολαρίου, αυξάνοντας το κόστος των εισαγωγών. Το νόμισμα έχει χάσει σχεδόν το ένα τρίτο της αξίας του από τις αρχές του περασμένου έτους και έχει μειωθεί 13% από τα μέσα Μαρτίου, όταν ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέλυσε τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας της χώρας και τον αντικατέστησε με έναν καθηγητή οικονομίας.

Ο πληθωρισμός  αναμενόταν να αυξηθεί στο 17,3%, σύμφωνα με προβλέψεις  των οικονομολόγων  στο Bloomberg και το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο βασικός πληθωρισμός, ο οποίος μειώνει τις τιμές , στα τρόφιμα, το χρυσό και το πετρέλαιο, αυξήθηκε στο 17,8% από 16,9% τον Μάρτιο.

Ο πληθωρισμός τιμών παραγωγού (PPI) τον Απρίλιο έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2018, όταν η λίρα είχε “πέσει”  απότομα λόγω πολιτικής αντιπαράθεσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με την κράτηση του Αμερικανού πάστορα των ΗΠΑ .

Την περασμένη εβδομάδα, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας Şahap Kavcıoğlu δήλωσε ότι αναμενόταν να αυξηθεί ο πληθωρισμός στο 17% τον Απρίλιο.

Ο Kavcıoğlu, ο οποίος έχει στηρίζει  την ανορθόδοξη θεωρία του Ερντογάν ότι τα υψηλά επιτόκια είναι πληθωριστικά, αρνήθηκε να πει εάν είναι πρόθυμος να αυξήσει τα επιτόκια, εάν χρειαστεί, για να προστατεύσει τη λίρα και να επιβραδύνει τις αυξήσεις των τιμών.

Ποιοτική & Οικονομική VoIP Τηλεφωνία
Source link

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: