«Ένας δικαιότερος κόσμος είναι εφικτός» | Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν – «Ένας δικαιότερος κόσμος είναι εφικτός»

«Ένας δικαιότερος κόσμος είναι εφικτός». Αυτός είναι ο τίτλος του βιβλίου που έγραψε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και κυκλοφόρησε χθες.

Πρόκειται για έναν βιβλίο που παρουσιάζει το όραμα του μετά το 2023 και όπως αναφέρει στον πρόλογό του ο κόσμος δεν πρέπει να εξαρτάται μόνο από τις πέντε μεγάλες δυνάμεις σημειώνοντας ότι πρέπει να μπουν κι άλλες χώρες, ώστε να γίνει δικαιότερος.

Μάχη με τις ρωγμές στο τείχος ανοσίας

Το βιβλίο, με τίτλο «Daha Adil Bir Dünya Mümkün» (Ένας πιο δίκαιος κόσμος είναι εφικτός), εκδόθηκε από την Turkuvaz Kitap, θυγατρική της Turkuvaz Media Holding, η οποία έχει στενούς δεσμούς με τον Ερντογάν και το κυβερνών κόμμα του Δικαιοσύνη και Ανάπτυξη (AKP). Το βιβλίο μπορεί να αγοραστεί για 40 TL ($4,82) στα βιβλιοπωλεία και 32 TL ($3,86) online.

Ο Φαχρετίν Αλτούν, διευθυντής επικοινωνίας του Ερντογάν, έγραψε στο Twitter την Κυριακή ότι το βιβλίο του Ερντογάν θα είναι διαθέσιμο στους αναγνώστες τη Δευτέρα, προσθέτοντας: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι. Ο Ερντογάν κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για τη συγγραφή αυτού του βιβλίου, το οποίο πάνω από όλα προσφέρει μια συγκεκριμένη πρόταση για την αναδιάρθρωση των Ηνωμένων Εθνών».

«Ο Πρόεδρος Ερντογάν υπογραμμίζει την ανάγκη για ολοκληρωμένη μεταρρύθμιση, ειδικά στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, στο βιβλίο, όπου επίσης εφιστά την προσοχή στα προβλήματα νομιμότητας, λειτουργικότητας, αποτελεσματικότητας, χωρίς αποκλεισμούς, εκπροσώπησης και διακυβέρνησης των Ηνωμένων Εθνών», σύμφωνα με τον ιστότοπο της διεύθυνσης επικοινωνιών.

«Σε έναν κόσμο όπου τα παιδιά πεθαίνουν και σκοτώνονται, κανείς δεν είναι αθώος. … Η δικαιοσύνη είναι ένα από τα πιο επείγοντα ζητήματα στην παγκόσμια σκηνή σήμερα. Δυστυχώς, τα θεσμικά όργανα που είναι υπεύθυνα για την καθιέρωση της παγκόσμιας δικαιοσύνης βρίσκονται σε κατάσταση αδράνειας. … Σε μια εποχή στην οποία το έλεος έχει χαθεί, έχουμε την ευθύνη να είμαστε εκπρόσωποι της δικαιοσύνης και της φωνής της συνείδησης », λέει ο Ερντογάν στο βιβλίο του.

Όλα τα έσοδα από το βιβλίο, το οποίο μεταφράζεται στα αγγλικά, αραβικά, γερμανικά, γαλλικά, ρωσικά και ισπανικά, θα διατεθούν στην Προεδρία Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης (AFAD), σύμφωνα με τον ιστότοπο της διεύθυνσης επικοινωνιών.

Οι πρώτες επικρίσεις για το συγγραφικό πόνημα του Ερντογάν

Όμως δεν πρόλαβε καλά-καλά να βγει στα ράφια των βιβλιοπωλείων και κάποιοι τολμηροί έσπευσαν να επικρίνουν το συγγραφικό πόνημα και τον ίδιο τον συγγραφέα.

«Αυτοί που έγραψαν το βιβλίο της αδικίας λένε:« Ένας πιο…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: