Ενδείξεις και συμπτώματα ανεπάρκειας ωμέγα-3 λιπαρών οξέων

Ενδείξεις και συμπτώματα ανεπάρκειας ωμέγα-3 λιπαρών οξέων

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι ένα σημαντικό συστατικό των κυτταρικών μεμβρανών και συμβάλλουν στην ενίσχυση συστημάτων όπως το ανοσοποιητικό, το πνευμονικό, το καρδιαγγειακό και το ενδοκρινικό. Είναι ένας τύπος πολυακόρεστου λιπαρού οξέος. Σημαντικά ωμέγα-3 στα τρόφιμα περιλαμβάνουν το α-λινολενικό οξύ, το εικοσαπεντανοϊκό οξύ και το δοκοσαεξανοϊκό οξύ.

Η ανεπάρκεια σε ωμέγα-3 λιπαρά σημαίνει ότι το σώμα δεν λαμβάνει αρκετά ωμέγα-3 λιπαρά, γεγονός που μπορεί να θέσει κάποιον σε κίνδυνο αρνητικών επιπτώσεων για την υγεία.
Ας δούμε πέντε πιθανά σημάδια και συμπτώματα της ανεπάρκειας ωμέγα-3:
Ερεθισμός και ξηρότητα του δέρματος
Εάν το σώμα στερείται ωμέγα-3 λιπαρών ένα από τα πρώτα μέρη που μπορεί να γίνει αντιληπτό αυτό είναι στο δέρμα. Ευαίσθητο, ξηρό δέρμα ή ακόμα και μια ασυνήθιστη αύξηση της ακμής μπορεί να είναι ανάμεσα στα σημάδια της ανεπάρκειας ωμέγα-3.

Τα ωμέγα-3 λιπαρά βελτιώνουν την ακεραιότητα των δερματικών φραγμών, αποτρέποντας την απώλεια υγρασίας και προστατεύοντάς την από ξηρότητα και ερεθισμό, ενώ μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της ακμής και της φλεγμονής του δέρματος. Συνολικά, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι σημαντικά για τη διατήρηση της βέλτιστης υγείας του δέρματος, οπότε αν κάποιος δεν λαμβάνει αρκετά από τη διατροφή του, μπορεί να παρατηρήσει αλλαγές στο δέρμα του.
Κατάθλιψη
Τα ωμέγα-3 λιπαρά είναι ένα ουσιαστικό συστατικό του εγκεφάλου και είναι γνωστό ότι έχουν νευροπροστατευτικές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις. Μπορούν ακόμη και να βοηθήσουν στη θεραπεία νευροεκφυλιστικών ασθενειών και εγκεφαλικών διαταραχών, όπως η νόσος του Alzheimer, η άνοια και η διπολική διαταραχή. Πολλές μελέτες δείχνουν μια σύνδεση μεταξύ χαμηλών επιπέδων ωμέγα-3 και μιας υψηλότερης συχνότητας εμφάνισης της κατάθλιψης. Η λήψη συμπληρωμάτων ωμέγα-3 μπορεί να έχει ευεργετική επίδραση στα καταθλιπτικά συμπτώματα. Έτσι, ενώ πολλοί παράγοντες συμβάλλουν στην ανάπτυξη διαταραχών ψυχικής υγείας, μια διατροφή πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου ορισμένων ψυχικών παθήσεων.
Ξηροφθαλμία
Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα παίζουν ρόλο στην υγεία των ματιών, συμπεριλαμβανομένης της διατήρησης της υγρασίας τους και, ενδεχομένως, ακόμη και της παραγωγής δακρύων. Για τον λόγο αυτό, πολλοί πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης συνταγογραφούν ωμέγα-3 συμπληρώματα για να βοηθήσουν στην ανακούφιση του συνδρόμου ξηροφθαλμίας. Τα συμπτώματά του περιλαμβάνουν συχνά δυσφορία των ματιών και ακόμη…,https://eidiseis.news/wp-content/uploads/2021/02/Ενδείξεις-και-συμπτώματα-ανεπάρκειας-ωμέγα-3-λιπαρών-οξέων.jpg

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: shape.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: