Ενοίκια : Τι ελέγχει η ΑΑΔΕ πριν επιδοτήσει τους ιδιοκτήτες ακινήτων (Η απόφαση)

Lockdown στις γιορτές: Σε απόγνωση οι έμποροι-Έρχεται «καταιγίδα» λουκέτων 

Σε σειρά διασταυρώσεων και ελέγχων θα προχωρήσει η ΑΑΔΕ πριν καταβάλλει την αποζημίωση στους ιδιοκτήτες ακινήτων, για τη μείωση κατά 40% του ενοικίου των μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου.

Αυτό προκύπτει από την απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ,  Γιώργου Πιτσιλή, με την οποία καθορίζεται η διαδικασία πίστωσης της αποζημίωσης,  των λογαριασμών των ιδιοκτητών ακινήτων, που εκμισθώνουν ακίνητα σε πληττόμενους από τον covid-19.

Ωστόσο, η καταβολή της αποζημίωσης, δεν θα γίνει μόνο με βάση τις δηλώσεις των ιδιοκτητών και ενοικιαστών, αλλά μετά από διασταυρώσεις των στοιχείων από την ΑΑΔΕ.

Υπενθυμίζεται ότι οι προηγούμενες διασταυρώσεις αποκάλυψαν δεκάδες χιλιάδες περιπτώσεις ιδιοκτητών οι οποίοι δεν δικαιούνταν την αποζημίωση ή τα φορολογικά ευεργετήματα και κόπηκαν περίπου 80.000!

Σύμφωνα με την απόφαση της ΑΑΔΕ (Α 1003/2021) με την οποία καθορίζεται η διαδικασία και προϋποθέσεις καταβολής ποσού ίσου με το ήμισυ της μείωσης των μισθωμάτων, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, προβλέπεται η καταβολή από το κράτος του 50% της απώλειας από τη μείωση του μισθώματος των μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου στους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Η πίστωση των αντίστοιχων ποσών στους λογαριασμούς των δικαιούχων για τον μήνα Νοέμβριο, αναμένεται να πραγματοποιηθεί από την προσεχή Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021 και για τον μήνα Δεκέμβριο, η καταβολή αναμένεται να γίνει από τις 15 Φεβρουαρίου 2021.

Τι ελέγχεται πριν την πληρωμή

Η απόφαση του κ. Πιτσιλή, αποκαλύπτει, παράλληλα, και ένα πλέγμα ελέγχων που θα γίνεται στις δηλώσεις των ιδιοκτητών και των ενοικιαστών. Αν διαπιστωθούν λάθη ή παραλείψεις ή ασυμφωνία δηλώσεων ιδιοκτητών και ενοικιαστών θα αποστέλλεται ενημερωτικό μήνυμα για τροποποιήσεις και εφόσον γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις, τότε και μόνον τότε, θα πληρώνεται η αποζημίωση. Διαφορετικά, οι αιτήσεις θα απορρίπτονται.

Ειδικότερα η ΑΑΔΕ, πριν από την πληρωμή, δημιουργεί:

Αναλυτική κατάσταση δικαιούχων σε ηλεκτρονική μορφή, η οποία περιλαμβάνει τα πλήρη στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, Α.Φ.Μ.) τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού σε μορφή IBAN, τον πάροχο υπηρεσιών πληρωμών στον οποίο τηρείται ο λογαριασμός (προαιρετική πληροφορία) και το δικαιούμενο ποσό. Η ηλεκτρονική μορφή της κατάστασης αυτής είναι επεξεργάσιμη από την εταιρία «Διατραπεζικά συστήματα Α.Ε.» (ΔΙΑΣ Α.Ε.) προς την οποία και διαβιβάζεται.
Συγκεντρωτική κατάσταση των δικαιούχων σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή που περιλαμβάνει τον αριθμό των δικαιούχων, το συνολικό προς πληρωμή…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: